Masca de fata hidratanta cu pulpa de macese

masca de frumusete cu macese

Despre macese si preparatele cu macese am mai vorbit. Tin să-ţi reamintesc că fructele de macese sunt bogate în vitamina C, provitamina A, vitaminele B1, B2, PP, K, P, acid citric, taninuri, glucide, acod malic, pectine şi altele. Din acest motiv, dar si pentru ca acum e momentul cel mai bun de a culege aceste fructe, m-am gandit la o utilizare potrivită mai mult gândirii feminine, si anume la o masca de fata hidratanta.

După ce îngheaţă, fructele devin moi şi pulpa de macese poate fi scoasă din fruct foarte uşor, doar prin apăsare. Din acest motiv cred că nu ar strica să încercăm o masca de fata cu pulpă de macese.

Pulpa de macese este bogata in antioxidanti, calciu, magneziu si alte substante. Unii spun ca pielea nostra este ultima pe lista atunci cand vine vorba de beneficiile alimentelor pe care le consumam. Cea mai buna hrana pentru piele este cea naturala, care vine din exterior. Mastile de frumusete ar trebui sa faca parte din rutina fiecarei femei, nu crezi? Sunt măsti simple la indemana oricui.

Ingrediente pentru masca de fata de frumusete cu macese

  • 2 lingurite pulpa de macese
  • 2 lingurite iaurt sau smantana proaspata
  • 1 lingurita miere de albine

Intrun castron mic sau intro căniţă, amesteca mierea pana devine fluida. Adauga apoi iaurtul si amesteca pana se omogenizeaza. La final adauga pulpa de macese (sau 5 picaturi de ulei de macese) si amesteca din nou pana devine omogena. Se intinde masca pe fata, gat si umeri, evitand ochii. Se lasa timp de 15 – 20 de minute si se spala cu apa sau cu o infuzie.

masca de fata frumusete cu macese
Aceasta masca de frumusete contine smantana, miere de albine si ulei de macese. Cea cu pulpa de macese este mai rozie!

Masca de fata cu macese – beneficii pentru ten

Macesele sunt recunoscute pentru puterea de a vindeca cicatricile si de a calma pielea. Iaurtul (de preferat un iaurt preparat in casa) calmeaza si hidrateaza pielea, iar mierea de albine curata porii si hraneste pielea.

Folosita in mod regulat, aceasta masca de fata cu pulpa de macese are efecte incredibile asupra tenului, de regenerare, intinerire si hidratare.

Aceasta este o masca de fata naturala perfecta pentru sezonul rece, un adevărat răsfăţ pe care natura ni-l pune la dispoziţie. Bucură-te şi tu de un asemenea rasfat – pentru ca meriti!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *