Masajul palmelor sau reflexoterapia ajută în diverse afectiuni

Masajul palmelor sau al tălpilor, utilizând diverse manevre specifice, poate aduce relaxarea corpului. Două terapii care se ocupă cu tratamentul bolilor utilizând masajul zonelor reflexogene din palmă sau talpă sau a unor puncte de acupuntură sunt reflexologia şi presopunctura. Iniţial se foloseau două tipuri de manevre: cu efect relaxant şi sedativ şi al doilea cu efect stimulant. Masajul energetic tradiţional se execută la nivelul punctelor de acupunctură sau de-a lungul meridianelor energetice. Presopunctura faţă de acupunctură, are marele avantaj că poate fi folosită aproape de oricine în scop terapeutic (în comparaţie cu acupunctura care poate fi folosită doar de cadrele medicale).

Masajul palmelor – efecte terapeutice

În unele afecţiuni ale adulţilor se pot masa câteva puncte din palmă, efectele fiind imediate:

  • pentru leşin, palpaţii sau sincopă, se poate masa pulpa degetului mic timp de câteva minute;
  • în tulburări de respiraţie, un masaj energic în scobitura palmei poate îndepărta aceste inconveniente;
  • masajul puternic al pulpei degetului mijlociu este recomandat în impotenţa secuală;
  • pentru astm bronsic sau respiraţie dificilă se poate masa pulpa degetului mare;
  • în dureri de dinţi se poate masa pulpa degetului arătător pe partea opusă dintelui dureros.

Masajul palmelor inseamna mult mai mult decat aceste afectiuni. Acestea sunt doar cateva puncte pe care le poti masa daca ai nevoie, cu toate acestea, ai mai jos o harta a punctelor de masaj reflexogen ce te va ajuta sa recunosti legatura nervilor de la nivelul palmelor cu celelalte organe. Aceasta harta iti este de folos in cazul altor afectiuni sau dureri. Cu toate acestea, in cazul in care e vorba de afectiuni grave, te rog sa nu incerci acasa pentru ca poate fi periculos, fara acordul unui medic in prealabil. Sunt afectiuni in care nu se recomanda sub nici o forma masajul reflexogen!

Daca ai nevoie de un masaj profesionist, ti-l recomand cu mare drag deoarece sunt convinsa de rezultatele acestuia. Daca doresti imbunatatirea starii, trebuie sa faci un minim de sedinte de reflexoterapie. Prima sedinta este aceea prin care se face diagnosticarea.

 

reflexoterapia palmelor masajul palmelor

 

Care este gandul tau?