Consumul excesiv de marijuana

Abuzul de marijuana (cannabis) poate cauza diverse condiţii medicale neplăcute, caracterizate prin vomă destul de severă- raportează doctori din Nebraska.

În World Journal of Gastroenterology este prezentat cazul unui tânăr de 22 de ani care fumează marijuana de 6 ani. El suferă de severe episoade de vomă cu vizite la urgenţă, necesitând chiar spitalizare. Atunci când pacientul se abţine de la fumat, simptomele de vomă şi de dureri abdominale se rezolvă.Pentru a diminua durerile, pacientul recurge le duşuri fierbinţi care îi calmează şi duc chiar la dispariţia simptomelor.

Momentan se studiază motivele apariţiei acestor stări, mecanismele ce au dus la apariţia lor de-abia după 6 ani.
În urma publicării acestui raport, cel care l-a prezentat a primit câteva emailuri şi telefoane de la indivizi care acuzau aceleaşi simptome pe care le-au experimentat ca urmare a consumului de marijuana.
Persoanele aflate în această stare “au nevoie de consiliere pentru a vindeca sindromul(cannabinoid hyperemesis syndrome) prin abstinenţă”(Sontineni)

Sursa: World Journal of Gastroenterology, 14 martie 2009


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

12 răspunsuri la „Consumul excesiv de marijuana”

  1. Mersi de infromatie , exact asta cautam si nu gaseam nicaieri . Thx again .

  2. E clar că efectele sunt foarte diferite, în funcţie de fiecare organism, de cât de rezistent este fiecare.În acel studiu afectele negative au apărut în ura consumului excesiv timp de 7 ani…

  3. nu stiu ce sa zic , efectul e diferit de  la un organism de la altu. nu am nici un fel de stari de voma sau de rau , din contra , ma simt prea bine . prietenu meu cand fumeaza incepe sa tuseasca in ultimu hal ..

  4. http://www.reuters.com/article/healthNews/idUSTRE53C5ZA20090413 
    pentru cei care ştiu engleză, găsesc aici un articol despre efectele marijuanei combinate cu tutun, adică această combinaţie creşte gradul de risc a bolilor cronice de plămâni.

  5. si consumul excesiv de sare zahar si grasimi dauneaza grav sanatatii… comenteaza asta.. si probabil si consumul excesiv de apa creaza o stare de rau… kisses… sunt de partea lu’ bogdan. Salve

  6. Îmi cer scuze, dar aţi înţeles greşit, eu sunt neutră- am scris acest articol pentru persoanele care prezintă aceste simptome, mi s-a părut intersant remediul, tratamentul.Eu nu am nimic cu nimeni, poate să fumeze oricine non stop.Marijuana este folosită ca şi remediu în tratarea unor boli, dar şi în acest caz nu se exagerează.În acest articol este vorba despre excese şi indicaţii, nu se vorbeşte de interzicerea consumului.În cazul zahărului se poate ajunge la diabet şi nu numai, şi se indică reducerea consumului sau chiar eliminarea produsului(zahărului).

  7. Nu vreau sa contrazic pe nimeni,eu fumez de 8 ani marijuana nu am vomitat nicodata din cauza ei singura problema e paranoia dar imi place la nebunie sincer sa ma (lupt) cu ea,un prieten de-al meu recunoaste calitatile marijuanei dar nu o poate fuma are o senzatie de voma nici decum cum ai scris mai sus…concluzia e , sunt persoane care reactioneaza diferit la cannabis care sunt intr-un numar foarte mic exact cum sunt persoane care sunt alergice la alune,ananas,kiwi etc ..corpul nu suporta thc-ul banuiesc ma mir cum persona de mai sus ia aparut simtomele acestea dupa 6 ani??? DROG FREE AMERICA un program ce lupta impotriva drogurilor stiti cine sunt fondatorii acestei miscari?? industria tabacului si cea a alcoolului ei pot cumpara pe orice din pacate .De ce nu se scrie daca iei 5 pastile de romparchim ai halucinatii foarte grave si urinezi sange acesta este legal si il gasesti in farmacii exemplele pot continua….daca ar avea toata lumea senzatia de voma sau riscul de a te apuca de alte droguri puternice crezi ca vor iesi zeci de milioane de oameni in strada din intreaga lume pt legalizarea sau tolerarea ei??

  8. Te-am agitat?Da, sursa articolului este acolo, dar sursa celor2 articole este World Journal of Gastroenterology, 14 martie 2009 .

  9. Jorjette, ţie îţi place să mă agiţi cu idei de genul ăsta?
    Este normal să fie aşa, pentru că consumul de marijuana îl poţi asocia cu consumul de orice altă hrană, şi când exagerezi organismul îţi dă semne de alarmă!
    Personal recomand moderaţia până la 5 jointuri pe zi, maxim, dar chestiunea cu zi de zi, personal nu o recomand!
    Apoi când vine vorba de stările pe care le ai de la fumat, e şi normal să fii speriat şi panicat când o ţigară de marijuana vine în viaţa ta ca o poftă sau ca un moft din gaşcă.
    Marijuana are calităţi, pe care le descoperi prin metode ce scot creativitatea în evidenţă. Relaxarea nu înseamnă să dormi, o faci seara, sau când vrei tu, dar nu mereu, pentru că relaxarea presupune să rămâi conştient de starea ta fizică şi să te transformi într-un “om al plantei”.
    Este frumos cât timp ştii ce faci şi faci cum simţi, dar cum şi fără marijuana oamenii aproape că sunt închistaţi în tipare, obiceiuri şi alte aforisme socio-culturale, false, ce nu denotă deloc clar natura lor adevărată, la fel şi sub influenţa THC-ului, omul devine foarte uşor diferit, defpt planta îl scoate din chistul fals al stărilor lui, dar dacă nu acceptă ce se întâmplă, se instaurează panica cu simptome ce nu îl vor face deloc fericit şi mulţumit (cui îi place să sufere, să vomite, să aibe dureri?).
    Deci fumaţi cu suflet nu cu cap!

  10. Sursa articolului este aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *