Petreceri copii – 7 Idei creative de mancare si deserturi

inghetata cu fructe petreceri copii

Pregatesti o petrecere pentru copii, insa nu prea stii cu ce sa-i incanti si cu ce sa-i servesti? Am pentru tine cateva idei delicioase, perfecte pentru acest tip de petreceri pentru copii. E vorba de idei indragite de majoritatea copiilor si de idei sanatoase pentru ei care nu ar trebui sa lipseasca. Aceste idei pot fi folosite si in afara acestor petreceri copii, ca si gustari sanatoase care ii fac fericiti pe cei mici, dar si pe cei mari.

7 retete speciale pentru cele mai frumoase petreceri copii

Aceste retete simple (majoritatea) pot fi pregatite si pentru sarbatori (pentru Craciun, Anul Nou, de Paste sau pentru alte ocazii), copii vor fi cei mai fericiti, dar si adultii vor fi incantati.

Prajituri acadele perfecte pentru petreceri copii

Cele mai populare si preferate sunt acadelele prajituri, practice si delicioase, dar si o idee decorativa draguta. Marunteste intr-un bol un blat de tort, pana raman doar firimituri fine. Adauga o glazura de ciocolata, de vanilie sau orice alta glazura, pana ce pandispanul se umezeste si poate fi transformat in bilute.

Se fac bilutele propriu-zise si se pun pe bete de acadele (pentru aceasta reteta poti foarte bine folosi amestecul pentru salamul de biscuiti). Scufunda acadelele in ciocolata topita (alba sau neagra) si decoreaza-le dupa pofta inimii (de preferat e sa fie mai multe variante, copiilor le place diversitatea). Se aseaza acadelele intr-un pahar si se dau la congelator 20 de minute, dupa care pot fi servite.

prajituri acadele pentru petreceri copii

Legume asortate pentru petreceri copii

Daca preferi o optiune sanatoasa pentru petrecere, atunci legumele sunt optiunea perfecta. Aceste amestecuri senzationale sunt ieftine si usor de pregatit, plus ca sunt si delicioase. Alege legume ca morcovi, castraveti, telina, rosii cherry, ardei, etc. Taie-le in forme de bastoane (rosiile pot fi puse in scobitori) si fa amestecuri diverse in pahare mici sau cupe, cu putin sos ca sa alunece mai usor. Simplu si gustos!

legume colorate pentru petreceri copii

Cornete de inghetata cu fructe

O alta optiune sanatoasa – sa servesti copiilor fructe in cornete de inghetata. Pregateste un amestec colorat din fructele preferate ale copiilor si serveste-le sub diverse forme in cornete de inghetata. Foloseste capsuni, struguri, cirese, mure, zmeura (acestea nu trebuiesc taiate) alaturi de banane, pepeni, papaya, mere, ananas, kiwi, etc. O idee de succes este sa le servesti cu topping, miere de albine sau chiar inghetata. Copiilor le va place.

inghetata cu fructe petreceri copii

Sticksuri, grisine cu ciocolata

O idee perfecta, delicioasa, este acoperirea unor sticksuri cu ciocolata topita. Inmoaie jumatate de sticks in ciocolata alba sau neagra topita, decoreaza-le cu cateva bombonele si da-le la congelator pentru cateva minute. Poti sa le servesti in cutii sau in paharele din hartie colorata.

sticksuri cu ciocolata si bombonele

Conuri din hartie cu popcorn

paharele colorate cu popcorn

Preferat de majoritatea oamenilor, popcornul (floricelele) este o alegere nemaipomenita pentru acest tip de petreceri copii. Un mod creativ pentru a-l servi este acela de a folosi conuri facute din hartie. Alege hartie colorata care sa se potriveasca cu tema petrecerii si transform-o in conuri cu ajutorul unor capse. Umple conurile cu floricele simple sau cu ciocolata si serveste-le in tava sau in cutii speciale.

Mini sandwich-uri – alegerea perfecta

Copiii de obicei vor sa incerce cam tot ce se poate, asa ca portiile mici sunt perfecte pentru a evita risipa. In loc sa servesti sandwich-uri de dimensiuni normale, mai bine incearca mini-rulourile. Acestea vor fi mult mai atractive pentru copii. Ruleaza niste branza, sunca, salata verde, morcovi si alte ingrediente, dupa gustul copiilor, intr-o lipie, pregateste portii mici si fixeaza-le cu scobitori pentru a nu se desface.

mini rulouri petreceri copii

Lapte si prajiturele – petreceri copii

Pentru petreceri copii cu mic dejun, o idee creativa este sa servesti lapte cu prajiturele. Foloseste un pahar dragut pentru a servi laptele si aseaza pe partea de sus a paharului cateva cookies. Daca acestea au gauri, in mijloc poti servi laptele cu un pai. Aceasta idee este perfecta pentru petrecerile cu copii mici.

lapte si cookies pentru petreceri copii

Și dacă vrei să le servești copiilor sucuri sănătoase care sunt ideale pentru petrecerile copiilor, iți recomandăm sucuri presate la rece 100% naturale!

Pofta buna si o petrecere de neuitat!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

2 răspunsuri la „Petreceri copii – 7 Idei creative de mancare si deserturi”

  1. Eu pregătesc des pentru cel mic sandwich-uri drăguțe în forme de animale: http://jurnaluldietelor.blogspot.com/2015/12/mini-sandwich-uri-gustoase-si-sanatoase.html.

    1. Mi se pare a fi o idee geniala, sa dai drumu la creativitate si sa impresionezi placut copii cu sandwich-uri diverse. Practic ochi din mazare sau obraji din morcovi, contribuie cu adevarat la un sandwich cu personalitate 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *