Magarul – animalul săracilor, afectuos si bun de paza

magarul

Magarul este un animal ierbivor si este cel mai mic mebru din familia cailor. Puiul de magar este numit manz. Catarul este urmasul unui magar de sex masculin si a unui cal de sex feminin.

pui de magar

Magarul este originar din desertul african si este un descendent al magarului salbatic african. Magarii salbatici traiesc in desert, campii, unde pot supravietui cu putina mancare si apa pe perioade foarte lungi de timp.

Are parul rosiatic, saten, urechi lungi si picioare mici cu copite ascutite.

Magarul este un animal foarte afectuos si se bucura de compania oamenilor. Au nevoie de insotitori, altfel devin deprimati.

Magarul traieste intre 25 si 35 de ani. Cu toate acestea, magarii din tarile lumii a treia rareori traiesc peste 10 ani. Femelele sunt gestante timp de un an dupa care de obicei dau nastere la un singur manz.

Magarii sunt folositi ca animale de paza pentru capre si oi impotriva atacurilor lupilor. Ei sunt de asemenea folositi pentru a proteja vacile in timp ce fata. Cel mai mare pericol pentru magari este lupul. Magarii pot transporta cu usurinta 30% din greutatea lor corporala daca este vorba de un corp viu si 20 % in greutate materiala.

Cea mai mare distractie a magarului este sa se rostogoleasca,

Magarul – mituri si legende la romani

E un animal plăcut lui Dumnezeu, dovadă că diavolul nu se poate preface în măgar. Diavolul nu poate face nici un rău unui om care se află în apropierea unui măgar. Carnea lui nu poate fi mâncată de animale. El este animalul care i-a dus pe fecioara Maria și pe Iisus în Egipt.

Dumnezeu a dăruit săracilor un măgar care se bălega monede de aur.

Pentru vindecarea tusei măgărești, pacientul trebuie să bea lapte de la o măgăriță sau trebuie să fie afumat cu balegă de măgar.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *