Top 10 Locatii turistice din Marea Britanie mai putin vizitate

Loch awe in scotia - locatii turistice din Marea Britanie

Există multe locuri pitorești de vizitat în Marea Britanie, insa mai numeroase sunt cele despre care cei mai multi nici nu au auzit. Poate că să pleci de acasa intr-o calatorie nu inseamna la fel pentru toti dintre noi. Daca pentru tine inseamna liniste, magie, enigme, natura si locatii misterioase, atunci te invit sa pleci de acasa intr-o calatorie spre 10 locatii turistice deosebite, dar prea putin vizitate!

10 locatii turistice ce merita atentia ta

Daca iti doresti sa calatoresti spre aceste locatii turistice de vis, transportul international de persoane te duce mai aproape de locul ales! Daca iti doresti o vacanta peisagistica, plina de emotia si vibratia naturii, te invit sa pornesti spre cel putin unul dintre aceste locuri minunate din Marea Britanie.

Afon Yn-y groes din Llangynog – Anglia

Nu pot sa-mi dau seama ce sunt aceste semne pe teren, dar pot spune ca sunt ciudate. Zici ca sunt facute cu o pensula. Cine a pictat dealurile din Llangynog? Preventiv, daca chiar vrei sa afli mai multe, iti ofer aceasta cartografiere a principalelor forme de relief din zona paraului Afon Yn-y groes din apropierea orasului Llangynog din Anglia.

Loch Awe (Argyll si Bute, Vestul Scotiei)

Loch awe in scotia

Un monstru mitic asigura turistii atunci cand vorbim de Loch Ness. Cand vorbim insa de Loch Awe al Scotiei, ne aventuram in peisajele ondulate reflectate de apa lacurilor.

Loch Awe ne ofera o viziune de smarald a padurii de pe marginile sale. Intinzandu-se pe o suprafata de aproximativ 25 de km patrati, este al treilea lac de apa dulce din Scotia.

Cateva castele ruinate se gasesc pe insulele mici, dar piesa principala se afla pe tarmurile sale nordice, si anume castelul Kilchurn din secolul al 15-lea. In timpul verii este accesibil cu barca, astfel incat poti ajunge pana la etajul 4 al acestuia pentru a te bucura de o priveliste cu adevarat spectaculoasa.

Castelul Barnard

Castelul Barnard Marea britanie

Viziteaza nord-estul Britaniei pentru a te pierde in istoria unui castel. Poti sa vizitezi castelul Alnwick, cel folosit în filmele lui Harry Potter. E un castel plin de magie, dar la fel de minunat, într-un mod mai puțin prestigios, este Castelul Barnard construit din secolul al XII-lea, cu vedere la râul Tees. Acest castel este un fan al lui Potter, insa ofera un alt nivel de magie.

Dunwich

Dunwich, insula suffolk

Coasta de est a insulei Suffolk a devenit din ce in ce mai populata in ultimele decenii datorita imaginii perfecte a oraselor Southwold si Aldeburh. Acestea au devenit puncte de atractie pentru familiile cu standarde ridicate, de moda veche, ce cauta sa se distreze bine pe litoral.

In secolul al XII-lea ocupa locul 10 in topul oraselor din Marea Britanie. Inca faimos, este tot timpul mai putin populat decat alte orase faimoase, ce se regasesc printre primele locuri. O excursie aici te va rasplati cu o priveliste salbatica, deschisa spre mare, cu plimbari uimitoare si cu o ceainarie pe varf de stanci.

Cascada Hendrhyd  (Powys, Tara Galilor)

Cascada hendrhyd din tara galilor

Sa stai langa o cascada ce curge in fata ta precum sticla topita este cu siguranta o modalitate in care te poti deconecta de la tot ceea ce inseamna cotidian.

Cu o cadere de peste 25 de metri, intr-un defileu adanc dintr-o padure din Valea Swansea, cascada Hendrhyd, cu un flux neintrerupt de apa stralucitoare, le permite curiosilor sa intre in spatele vuietului.

Sunetele produse de caderea apei se pot auzi de la o distanta considerabila, mai ales daca vremea este linistita. In timpul iernii, cascada ofera o foarte buna impresie turistilor, fiind o scena demna de filmul Frozen.

Lansallos

Viziteaza plajele din lansallos

Polperro este adesea numit ca fiind cel mai pitoresc sat de pescuit din zona Cornwall, insa cati au auzit de Lansallos? Un sat mic, cu cateva case si o biserica, are o plaja uimitor de frumoasa si relativ goala. Nu gasesti aici cam tot ce ti-ai dori poate de la o vacanta, insa e un pret pe care trebuie sa-l platesti pentru timpul de calitate pe care il poti petrece aici.

Devil’s Dyke (SUSSEX)

Viziteaza devil's dyke in marea britanie

Pictorul John Constable a descris privelistea din Devil’s Dyke ca fiind cea mai mare panorama din lume. Aceasta atractie turistica, destul de importanta in trecut, merita sa fie redescoperita.

Cu o lungime de aproape 2 km si 100 de m adancime, aceasta este cea mai lunga, cea mai adanca si cea mai larga vale din Marea Britanie, la doar 8 km de agitatia din Brighton.

In secolul al XIX-lea, aceasta zona era o destinatie turistica remarcabila. Intr-o singura zi in 1883, peste 30.000 de turisti au coborat valea, care pe atunci oferea o telecabina si un bâlci cu locuri amenajate pentru a asculta muzica. Astazi insa este un loc linistit pentru picnic si mers pe jos. Este si o zona istorica, cu ramasitele unei fortarete din era fierului si a bâlciului Victorian.

Silent Pool (Surrey)

viziteaza Silent pool

O atractie a naturii plina de misticism ce curge prin apele sale cristaline. La poalele North Downs din Surrey, Silent Pool se mandreste cu copacii sai aliniati si cu apele aproape transparente datorita retelei de izvoare de filtrare.

La doar 6 km este de Guildford se afla acest loc plin de folclor, si asta datorita personajelor scriitorului din secolul al XIX-lea, Martin Tupper, care a creat o intreaga drama in jurul sau, folosind personaje reale din perioada respectiva.

Silent Pool a fost si scena unei drame maritale, cand tanara Agatha Cristie a disparut timp de o saptamana, dupa ce sotul ei a parasit-o pentru o alta femeie. Se credea ca Agatha s-a inecat in aceste ape.

Duncansby Stacks(Caithness, Scotia)

viziteaza Duncansby Stacks, Scotia

Atlanticul de Nord a scos la iveala cateva exponate pretioase pe litoralul din Scotia, vechi de peste 380 de milioane de ani.

Ca niste dinti imensi, varfurile Duncasby, la est de John o’Groats, isi arata eroziunile in cel mai artistic mod posibil. Intr-o zi linistita, nu gasesti nici tipenie de om prin zona.

Dark Hedges (langa Armoy, Irlanda de Nord)

Game of Thrones - Dark hedges in irlanda de nord

Cunoscutul serial Game of Thrones a readus in prim plan unul dintre cele mai indragite locuri din Irlanda de Nord, introdus in sezonul doi pentru o mai mare audienta.

Plantati in secolul al XVIII-lea de catre familia Strait, gardurile vii sunt de fapt o parada de fagi unduiti, plantati initial pentru a impresiona vizitatorii de la conacul georgian din vecinatate, Gracehill House.

De-a lungul a trei secole, ramurile noduroase de pe ambele parti ale drumului s-au incolacit, astfel incat atunci cand lumina se revarsa, ofera o imagine de vis.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *