4 Limite pe care femeia si le-a asumat de-a lungul timpului

Fii libera limite pe care femeia si le a asumat

Sunt nenumarate limite pe care femeia le-a preluat de-a lungul timpului asupra ei, ca fiind reguli de baza, de supravietuire. Cu toate acestea, noi nu suntem aici ca sa supravietuim, ci ca sa ne desavarsim. Suntem aici ca sa fim fericiti cu totii, si nu sa ne chinuim.

Daca sunt unii care vor si le place sa se chinuie, lasa-i in farama lor de intelegere si indeparteaza-te cat mai departe de ei, pentru ca te tin pe loc sau chiar te trag inapoi. Atunci viata e lipsita de sens, apare depresia, nu ai chef de nimic si totul te plictiseste!

Limite pe care femeia le accepta sau nu

Limite sunt acele situatii, forme de gandire, de manifestare si de actiune care te mentin intr-o anumita zona. Sunt precum in mitul pesterii – esti in pestera si nu stii ca mai exista ceva.

Cariera

Aceasta a ajuns sa fie o limita in momentul in care ai ajuns sa te identifici cu munca pe care o faci. Cariera este o modalitate de eliberare si de evolutie doar in momentul in care aceasta este aleasa din pasiune. Din pasiune, esti in stare sa muti munti din loc, iar atunci limitele dispar pentru ca totul capata un sens, totul din urul tau are culoare si e ca si cum vezi in viitor.

Limita se creaza in momentul in care alegi in functie de sugestii, in functie de banii pe care urmeaza sa-i castigi, in functie de beneficiile pe care urmeaza sa le primesti, etc. In concluzie, limitele carierei se traseaza in momentul in care alegi o meserie doar pentru ca trebuie sa ai una, pentru ca esti educat de mic ca trebuie sa devii cineva, pentru ca ti se spune ca trebuie sa muncesti ca sa primesti la batranete pensie, etc. Totul are legatura cu ziua de maine, cu viitorul, si nu cu prezentul. Nu te bucura de prezent, munceste ca sa traiesti maine – asta e ceea ce societatea incearca sa te invete.

Familia

Este o eliberare atunci cand te sustine, te intelege si te accepta asa cum esti si devine o limita in propria evolutie in momentul in care iti pune piedici. Piedicile pot fi multe – asteptarile pe care le are de la tine, conditionarile care se manifesta in general in plan emotional.

In cazul in care esti conditionata de familia ta, trebuie sa fii puternica si sa iesi din acest cerc vicios si sa pasesti in afara lui, pentru ca altfel vei trai pentru parintii tai sau pentru alti membrii ai familiei si vei uita de tine. Stai linistita, la inceput vor suferi si ei, si tu din cauza tiparelor vechi, insa in scurt timp lucrurile vor evolua mai bine ca niciodata, pentru ca in timp ce tu te eliberezi, ii ajuti si pe ei sa se elibereze.

Limite pe care femeia si le-a impus

Iubitul

In relatia cu cel iubit pot aparea astfel de limite. Iubirea este sentimentul care te face sa fii o adevarata zeita, insa putine sunt zeitele in zilele de azi. Ca sa fii zeita, e nevoie de partenerul de dans potrivit – care sa stie cum sa te miste, in timp ce tu trebuie sa stii cum sa-l tii. E ca un dans de balet, in care partenerii se sutin unul pe celalalt si se ajuta reciproc sa urce pe scara vietii. 

In caz contrar, iubirea te incatuseaza si te infunda intr-o cutie in care simti ca nu mai ai loc sa te misti, simti ca nu mai ai aer sa respiri, dupa care simti ca totul se evapora si te simti ca intr-un cosmar din care parca ai vrea sa te trezesti, insa iti dai seama ca de fapt esti treaza.

Limitele intr-o relatie apar atunci cand sunt asteptari, neimpliniri, frustrari, atunci cand lipseste comunicarea si sinceritatea. La inceput totul e frumos, insa de-abia dupa un pic incepe dansul pe care ambii parteneri trebuie sa fie pregatiti sa-l joace pana la capat, cu capul sus, cu bucurii si cu tristeti, cu incredere si cu mult curaj. Daca te aflii intr-o relatie in care partenerul tau e interesat doar de fiinta lui, atunci e cazul sa pleci, nu e partenerul tau..

Timpul liber

In mod firesc, timpul liber il folosesti pentru a-ti satisface nevoile, dar si dorintele pe care, sa zicem, orice femeie le are in mod individual. Personal in timpul liber imi place sa gatesc, sa crosetez, imi place foarte mult sa ma plimb pe coclauri, sa am grija de plantele din gradina proprie si multe alte lucruri marunte. Ori de cate ori simt nevoie, imi fac o masca pentru fata din fructe sau legume, imi place sa am grija de mine si imi gasesc timp oricand pentru asta.

In mod mai putin firesc, obsedant, limitativ, in timpul liber muncesti doar pentru ca asa ai fost invatata. Faci curatenie peste curatenie, faci totul ca cei din jurul tau sa te laude, pentru ca tu crezi ca ai nevoie de confirmari. Stai linistita, cei din jurul tau se preocupa cu ei insisi, si de cele mai multe ori putin le pasa de efortul supraomenesc pe care il depui, doar pentru ca tu consider ca asa vor fi fericiti! Te inseli! Fericirea e a fiecaruia in parte, ai fi surprinsa uneori sa primesti chiar reprosuri…

Asa ca elibereaza-te de aceste tipare mostenite din epocile trecute in care femeia era sub papuc si toata ziua la cratita, si incepe sa te cunosti pe tine, incearca sa experimentezi anumite lucruri ca astfel sa-ti descoperi pasiunile pe care mai apoi sa le explotezi si sa devii un adevarat creator. Fa orice lucru cu bucurie si doar pentru ca iti place si ai nevoie, altfel, totul e limitarea propriei constiinte, restul sunt prejudecati.

Tu ce faci in timpul liber??


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *