Lichior de coacaze negre – un bun vitaminizant și energizant

Pentru acest lichior de coacaze negre avem nevoie și de alte plante aromatice pentru că lichiorul înseamnă mai mult decât fructul principal. Lichiorul de coacaze negre conține și alcool si ar spune unii că nu este bun pentru sănătate, dar adevărul este că procesul de macerare (nu fermentare) scoate din coacazele negre cam  tot ce este mai bun.

Proprietati ale lichiorului de coacaze negre

Coacazele negre sunt recunoscute pentru nivelul crescut de vitamina C, cam de 4 ori mai mult decât în portocale. Lichiorul de coacaze negre are foarte multă vitamina C si potasiu. Potasiul este un foarte bun antioxidant ce ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Înainte să vă mai spun pentru ce mai este bun lichiorul de coacaze negre, să începem să îl facem!

Pentru lichior de coacaze negre avem nevoie de:

 • 1 kg de coacăze negre,
 • 2 g pulbere de scorţişoară cu cuişoare (jumate-jumate),
 • 2 g pulbere de ienupăr,
 • 1 rămurică de sovârf şi una de salvie (marime medie cc. 20cm fiecare),
 • 1 kg şi jumătate de miere de albine,
 • 3 litri rachiu de secară sau de fructe de 42° (țuica tare de peste 50° poate fi slăbită cu apă distilata),
 • o damigeană de sticlă sau un borcan de minim 5l.

Începem să preparăm lichiorul de coacăze negre astfel:

Damigeana sau borcanul trebuiesc spălate bine și uscate înainte de a pune ingredientele. Începem cu coacăzele negre, le punem primele, peste care adăugăm pulberile. Apoi băgăm crenguțele de șovârf și salvie, turnăm mierea de albine peste toată compoziția, și apoi completăm cu rachiul. Atenție damigeana nu trebuie să fie plină până în gură, de aceea să nu se folosească una mai mică de 5l.

Produsul se lasă la macerat timp de 35-40 de zile înainte să devină lichior de coacaze negre. Damigeana trebuie păstrată întrun loc mai întunecos (cămară sau dulap). În tot acest timp zilnic, dimineața și seara, se agită damigeana să se amestece compoziția bine.

După ce a trecut perioada de macerare, lichiorul de coacaze negre este gata. Îl scoatem din damigeană, îl strecurăm și în punem în sticle închise la culoare și/sau se păstrează la loc întunecos și răcoros.

Lichior de coacaze negre bun pentru sănătate – beneficii

 1. Se consumă de către cei care suferă de anemie, fiind un bun vitaminizant și energizant.
 2. Un pahar de lichior de coacaze este bun și pentru diaree. Se poate face gargara cu lichior de coacaze negre pentru amigdalită, tuse convulsivă și boli gingivale.
 3. Consumul echilibrat de lichior de coacaze negre preparat acasă este foarte bun pentru cei care au probleme cu tensiunea scăzută. Crește tensiunea și curăță sângele de toxine și colesterol.

Afla cum sa prepari vin de coacaze negre acasa – Reteta!

Ganduri si impresii pentru "Lichior de coacaze negre – un bun vitaminizant și energizant":

 1. Jorjette C Nicolaie Vaduva

Care este gandul tau?