Lavanda tratează stările de anxietate si durerile de cap

Lavanda (Lavandula species) – este numită şi Frunza elfilor. Există 28 de specii ale acestei plante perenă, aromatică – toate au frunze mici şi liniare, flori ca nişte piroane parfumate, de obicei violete sau albastre, flori cu 2 buze. Uleiul cel mai calitativ de lavandă este cel din Lavandula stoechas şi Lavandula angustifolia.

Tratamente si remedii naturale cu lavanda

Uleiurile aromatice acoperă toată partea aeriană a plantei, dar sunt mai concentrate în flori. Florile sunt folosite pentru a aromatiza gemurile, oţetul, dulciurile, frişca şi cremele, tocăniţele, şi sunt cristalizate pentru a decora anumite dulciuri. Florile uscate se pun, datorită mirosului de lungă durată, în săculeţi şi în diferite amestecuri parfumate.

Apa de flori de lavandă este un tonic pentru piele, utilă pentru accelerarea reînoirii celulelor, este un antiseptic pentru acnee. Puteti folosi cu incredere un ceai lavanda (ceai din flori de lavanda) deoarece tratează stările de anxietate, durerile de cap, flatulenţa, greaţa, ameţelile şi halena (respiraţia urât mirositoare).

Uleiul esenţial de lavandă este un parfum foarte apreciat şi considerat a fi vindecător. Este antiseptic, sedativ uşor şi analgezic. Se aplică pe muşcăturile de insecte, tratează arsurile, durerile de gât şi de cap. Se spune că regina Elisabeta I ar fi consumat până la 10 ceşti de apă cu lavandă pe zi pentru a trata migrenele. Acest ulei este utilizat şi pentru gazele intestinale, migrene şi ameţeli. Fiind antiseptic, se adaugă şi la unguente pentru vindecare.

Un ceai de lavanda din frunze potoleşte greaţa şi vărsăturile. Puneţi 2 linguriţe de frunze la o cană de apă fiartă şi lăsaţi timp de 20 de minute – doza este de un sfert de cană de 4 ori pe zi.

Puneţi în vinul alb flori de lavandă pentru a face o băutură antidepresivă naturală. Oţetul din lavandă şi petale de trandafir se aplică pe la tâmple şi sprâncene pentru a domoli durerile de cap. Uleiul de lavandă se adaugă în băi, este folosit pentru cazurile de isterie şi paralizie, de asemenea calmează durerile dentare şi entorsele.

Părţi folosite: flori şi frunze lavanda

Lavanda – Utilizări magice

Lavanda este presărată în focurile făcute în taberele de vară ca jertfă. Este un ingredient al vrăjilor de dragoste, parfumul ei se spune că atrage bărbaţii.

Levănţica în casă aduce pace, bucurie, vindecare. Uleiul esenţial se foloseşte pentru sănătate, dragoste, pace, minte conştientă. Se foloseşte pentru a atrage dragostea, pentru a induce starea de somn prin ungerea pe frunte, pentru a purifica prin adăugarea în apa pentru baie, pentru pace şi castitate.

Atrage elfii, se arde pentru purificare şi pace, armonie, fericire, muncă creatoare, vindecare. Mirosul de lavandă favorizează o viaţă mai lungă, deci ar trebui mirosit cât mai des posibil.

Aromaterapie cu lavanda

Uleiul esenţial de lavandă se utilizează în abcese, acnee, alergie, vânătăi, arsuri, dermatită, eczeme, inflamaţii, muşcături de insecte şi înţepături, păduchi, psoriazis, pecingine, scabie, arsuri de soare, plăgi, dureri, reumatism, entorse, astm, bronşită, guturai, gripă, halenă, infecţii ale gâtului, tuse măgărească, colici, dispepsie, flatulenţă, greaţă, cistita, dismenoree, leucoree, depresie, dureri de cap, hipertensiune arterială, insomnie, tensiune nervoasă, migrene stres.

Calităţi cheie: calmant, sedativ, antidepresiv, relaxant, efect de echilibrare; restaurativ, cefalic, odihnitor, purificator.

Afla cum se prepara acasa sucul, siropul si lichiorul de lavanda.

Poze cu levantica

Ganduri si impresii pentru "Lavanda tratează stările de anxietate si durerile de cap":

  1. Jorjette C Alina
  2. Jorjette C miron

Care este gandul tau?