Lămâiul şi lămâia

Lămâiul (Citrus limon) – fructul, sucul şi coaja de lămâie aromatizează mâncărurile şi băuturile şi sunt o sursă bogată de vitamina C. Uleiul esenţial de lămâie extras din coaja de lămâie parfumează mâncărurile, produsele cosmetice şi parfumurile. Uleiul esenţial extras din seminţele de lămâie este folosit în săpunuri.

Părţi folosite: fructul, uleirile esenţiale

Utilizări magice: se poartă ulei de lămâie diluat în timpul lunii pline, pentru a te acorda cu energiile sale. Se foloseşte în uleiurile de vindecare şi purificare.

Aromoterapie: uleiul esenţial de lămâie se utilizează în acnee, anemie, pentru ungii fragile, degerături, bătături, tăieturi, piele grasă, herpes, înţepături de insecte, ulceraţii bucale, infecţii ale gâtului, artrită, celulită, hipertensiune arterială, obezitate, circulaţie slabă, varice, reumatism, astm, bronşită, guturai, dispepsie, răceală, gripă, febră, infecţii.

Calităţi cheie: stimulent, calmant, efect de purificare, consolidare, răcoritor.

Articol etichetat cu:,

Care este gandul tau?

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.