Lacramioarele frumos mirositoare – legenda lacrămioarei

Lacramioarele din Legenda Lacramioarei

Lacramioara (Convallaria majalis) este o planta perena care arata foarte delicat, cu florile sale în formă de mici clopotei. Este cunoscuta sub numele de crin, lacrima Maicii Domnului, clopote de mai, scara catre cer, scara lui Iacov, etc. Lacramioarele isi au originea în Europa și sunt distribuite pe scară largă astăzi în Asia de Nord și America de Nord. De obicei florile sunt albe, dar le puteți găsi uneori si cu o nuanta de roz.

Floarea se răspândeste treptat, pentru a forma un covor verde și gros, si rămâne atractivă de la începutul primăverii până la sfârșitul verii. Lacramioarele sunt dintre putinele plante perene care pot creste foarte frumos în umbra profundă.

Lacramioara a fost cultivata pentru prima data in 1420, aceasta fiind disponibila, în principal în lunile aprilie și mai. Ea este, de asemenea, cunoscuta de mulți oameni ca lacrima Maicii Domnului, potrivit legendei care spune ca lacrimile ei s-au transformat in lacramioare atunci cand Iisus a fost crucificat.

Despre lacramioare se spune ca simbolizeaza întoarcerea la fericire. În antichitate, fetele și băieții culegeau buchete de lăcrămioare, deoarece credeau ca floarea aduce noroc în dragoste. Inca din Evul Mediu, florile sunt adesea incluse ca parte tradițională a frumosului buchet al miresei și sunt considerate un simbol al purității și modestiei. Dacă cineva iti trimite aceste flori in dar, ar putea fi o declaratie de dragoste

Legenda lacramioarei

Un flăcău foarte sărac, angajat ca păcurar al împăratului, avea un fluier fermecat, pe care i l-a luat fata de împărat. El plânse amarnic, deoarece aceasta era toată averea lui. Din lacrimile lui ]nsă a luat ființă lăcrămioara – una dintre florile preferate ale femeilor.

Lacramioarele au luat ființă din lacrimile unei fete de împărat care se pierduse în pădure, sau din lacrimile prințului care-și pierduse sora; în fine, din perlele pe care o fată de împărat le-a primit de la iubitul ei, dar care au fost zdrobite de un dușman. Ele ne sunt lăsate nouă ca amintire și ca bucurie, ca dar de preț. Frumusețea și mirosul acestor flori minunate ne bucură în fiecare primăvară și ne ajută să vedem dincolo de probleme, să apreciem frumusețea naturii și a universului în care am ales să trăim.

Lacramioarele frumos mirositoare

Mirosul lor este atât de puternic, încât are un efect vindecător la nivel subtil, vindecând blocajele emoţionale și scoțând la iveală simțăminte pure.

Lacramioara are flori delicate albe cu un parfum puternic, dulce, ce infloresc primavara.

Articol etichetat cu:, , , ,

Ganduri si impresii pentru "Lacramioarele frumos mirositoare – legenda lacrămioarei":

  1. Jorjette C Alina

Care este gandul tau?