Istoria si importanta cerealelor

Cele mai importante cereale sunt cele de grâu, orez, porumb, hrișcă, orz, secară și ovăz. Acestea sunt plante din familia Gramineae, cultivate încă de la începuturile omului, care i-au furnizat acestuia cele mai multe alimente.

Istoria si importanta cerealelor

Există scrieri care atestă existența cerealelor încă din neolitic. În China au fost cultivate cu 5000 de ani în urmă.În vremurile istorice îndepărtate, pentru fiecare civilizație, cerealele erau considerate zeități, care s-au revelat omului ca acesta să se poată hrăni.

Chinezi și japonezii cultivă orezul încă din anul 2800 î.Hr. În Europa ajunge o dată cu expediția lui Alexandru Cel Mare în India, dar până în secolul al XVI-lea era un produs alimentar foarte rar.

Porumbul era alimentul de bază al maiașilor, pe care îl zdrobeau și făceau un fel de turte coapte pe pietre calde, și le condimentau cu un sos de legume bogat în vitamine, bazat pe roșii și ardei.

Din secolul 3 î.Hr. până la sfârșitul secolului trecut, modalitatea de cultivare a porumbului nu s-a schimbat foarte mult, doar că au apărut instrumente mai avansate care a redus oarecum munca omului, și s-a ajuns la selecționarea semințelor în funcție de valoarea nutritivă.

Diferența semnficativă este aceea că în trecut se folosea un tip foarte brut de tărâțe, iar acum s-a ajuns la făină de calitate primă, calitate care insa lasa de dorit datorita nutrientilor. Faina de calitate prima renunta la parti care ofera substante nutritive importante pentru mentinerea sanatatii.

Articol etichetat cu:, , ,

Ganduri si impresii pentru "Istoria si importanta cerealelor":

  1. Jorjette C ANDRY11

Care este gandul tau?

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.