Iarba cu cinci degete amelioreaza durerile de gat, tusea si febra

floare planta cinci degete

Planta Cinci degete (Potentilla reptans) – denumită și iarba cu cinci degete, târâtoarea cu cinci degete sau iarba cu cinci frunze. Rădăcina acestei plante era gătită de către celți și nativii americani ca și legumă.

Planta Cinci Degete – Beneficii pentru Sanatate

Planta proaspătă aplicată în zona gâtului ameliorează durerea. Decoctul din rădăcină este folosit în cremele anti-rid. Spălarea cu acest decoct reduce roșeața pielii, pistruii și arsurile solare.

Rădăcina sub formă de praf și frunzele sunt folosite pentru a opri hemoragia internă. Pulberea este un bun astringent pentru aftele bucale și tratează diareea. Luată cu miere de albine, ameliorează durerile de gât, tusea și febra. Luați câte un sfert sau jumătate de linguriță pe zi sau între 20-40 picături de tinctură. Frunzele plantei pot fi făcute ceai – 2 lingurițe la cana de apă și fierte timp de 20 de minute la foc mic, sau se fierb 30 de grame de rădăcină la o cană și jumătate de apă tot timp de 20 de minute. Doza este de un sfert de cană de patru ori pe zi.

Părți folosite: rădăcina și frunzele.

Cinci degete in ritualuri si Utilizări magice

Infuzia obtinuta din planta Cinci degete se utilizează în băile ritualice și în ritualurile de purificare. Planta conferă elocvență și protecție celui care o folosește. Cele cinci petale simbolizează iubirea, înțelepciunea, puterea, sănătatea și abundența. Găuriți un ou, scoateți conținutul din el și umpleți-l cu planta cinci degete, acoperiți gaura la loc – casa și proprietatea vă vor fi protejate. Se fac băi în ceai de planta la fiecare 7 zile pentru a îndepărta influențele negative.

Se mai folosește pentru prosperitate, epurare, putere, inspirație, vindecare, pentru divinația viselor. Se atârnă la ușă pentru protecție și se pun în săculeții protectori.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *