Hrana pentru pesti de acvariu

spirulina - hrana pentru pesti

Hrana pentru pesti de acvariu  este unul dintre cele mai importante subiecte despre care trebuie sa stii atunci cand doresti sa ai propriul acvariu acasa sau la birou. Pentru ca pestii sa aiba o dieta echilibrata, alege hrana variata si de calitate pe care sa o servesti acestora in 2-3 reprize pe zi. Cantitatea potrivita de hrana la o masa este cea pe care o pot consuma in maxim 2 minute.

In cazul in care esti plecat o perioada mai mare de timp, pestii pot fi hraniti prin intermediul unui alimentator automat. Dispozitivul este ideal pentru hranirea pestilor deoarece acesta va distribui aceeasi cantitate de hrana la intervalele dorite de tine. Exista mai multe tipuri de alimente ce pot fi oferite pestilor, in functie de specie si de caracteristicile lor.

Tipuri de hrana si suplimente pentru pesti de acvariu

1. Fulgi pentru pesti de acvariu
Fulgii sunt usor de digerat si se pot servi cu incredere deoarece acestia plutesc pe suprafata apei in timp ce pestii ii vor manca. Acest tip de aliment se poate folosi ca sursa principala de alimentatie, avand un continut bogat in diverse tipuri de vitamine, minerale si alti nutrienti necesari pentru sanatatea pestilor tai.

2. Viermi
Daca preferi pestii carnivori, poti sa le completezi dieta cu viermi sangerii. Insa, acest tip de aliment poate fi apreciat si de alte specii de pesti datorita faptului ca sunt bogati in proteine. Este recomandat sa apelezi la hranirea cu viermi doar ocazional.

3. Hrana congelata
Alimentele congelate pentru pesti sunt ideale pentru a le oferi acestora hrana proaspata de inalta calitate. Cantitatea ideala de hrana este cea pe care o pot manca pestii imediat ce a atins suprafata apei. Se recomanda acest tip de mancare deoarece va face minuni pentru pesti, fiind bogata in proteine si grasimi. Culoarea naturala a pestilor va fi mult mai aprinsa, iar reproducerea va fi stimulata.

4. Spirulina pentru pesti de acvariu
Spirulina este un tip de alga verde-albastra, care poate fi un supliment pentru pestii ierbivori. Acest tip de hrana suplimentara contine multi aminoacizi grasi, dar si vitamine. Este recomandata pentru pestii din specii ca: Plecos, Silver Dollars sau Mollies.

spirulina - hrana pentru pesti de acvariu

Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *