Hipnoterapia pentru femei, tratează …

Hipnoterapia pentru femei

Fenomen cu aparenţă de supranatural, aflat multã vreme în domeniul magiei, ce fascineazã prin nota ei de inedit, hipnoza a suscitat de-a lungul timpului cele mai contradictorii întrebãri şi opinii. Se afirmă astfel cã hipnoza este o procedurã practicatã de o persoanã cu însuşiri speciale, capabilã a induce în subiect condiţii de sugestibilitate crescutã astfel încât acesta sã-şi modifice comportamentele. Mister, exotism, suspans…

Motto:

“Sufletul curat, dacă va privi în el însuşi, îl va vedea, ca într-o oglindă, pe Dumnezeu”
(Sf. Atanasie cel Mare)

hipnoterapia pentru femei

Voi încerca în cele ce urmeazã sã risipesc cât de cât aburul acestui “mister”, adresându-mã cu prioritate femeilor, pentru cã, structural, ele sunt mai emoţionale, mai încãrcate afectiv decât partenerii lor, bãrbaţii. Fireşte, şi acelora care nu au aflat încã ce efecte are psihoterapia, în principal terapia prin hipnozã şi hipnoterapia.

Scapã de amintirile neplãcute

Hipnoza vizeazã obiective psihoterapeutice, traume ce au marcat copilăria, adolescenţa. Poate cã şi tu, citind acest articol, îţi aminteşti cã ai evoluat într-un mediu nociv, cu multe tulburãri, cã ai avut o copilãrie afectatã, fãrã sã fi avut vreo vinã şi nici posibilitatea de a interveni în schimbarea climatului. Dacã ai avut, sau ai, ghinionul unui partener de viaţã centrat şi dirijat de dorinţe primare, structura ta emoţionalã a suferit dezechilibre ce vor afecta raportarea la sine şi la relatiile externe.

Te regãseşti în una dintre aceste ipostaze? Te-ai întrebat ce poţi face? Numai tu te poţi ajuta. Este important pentru tine sã funcţionezi bine. Şi poţi face asta apelând la hipnoterapie. Terapia prin hipnozã poate scoate la suprafaţã amintirile psihotraumatizante uitate, sesizarea originii conflictului şi, ceea ce este cel mai important, dispariţia simptomului.

Mintea noastrã este asemãnãtoare unei benzi video, care imprimã imaginile cu care ne confruntãm, care reapar din când în când în conştiinţã. Prin relaxare hipnoticã, sugestiile contribuie la refuzarea blocajelor. Sugestia are rol în eliberarea durerilor, în atenuarea lor. Am întâlnit situaţii în care oameni cu un nivel cultural respectabil, dezvoltau prejudecãti asupra hipnozei, o formã de obscuratism imposibil de înteles. Care credeau cã sugestiile reprezintã un fel de acaparare a minţii pacientului!

Prin sugestiile terapeutului, pacientul poate regresa pânã în copilãrie,dar este hazardat sã afirmi cã poţi “stãpâni” un om prin aceastã tehnicã. Sugestia este doar un exerciţiu al minţii, nu este nimic ascuns în aceastã privinţã. De exemplu, se poate folosi imaginaţia dirijatã, ca aceea a coborâtului unei scãri, sau cea a întorsului filelor dintr-un album cu fotografii de la maturitate, la copilãrie.

Hipnoza în afecţiuni

Eficienţa deosebitã, prin inducţia hipnoticã, este aceea a relaxãrii musculare, a optimizãrii personalitãţii, a procesului de restructurare congnitivã. Totodatã, terapeutul, identificã deprinderile greşite ce trebuie modificate. Pacientul nu numai cã “scapã” de greutatea dobânditã în trecut, dar chiar mai mult decât atât, îşi reconcepe altfel existenţa, descoperind în el resurse noi, motivaţionale. Dintre afecţiunile ce pot fi tratate prin acest procedeu pot enumera : anxietatea, stres, depresii, tulburări alimentare, tulburări comportamentale, fobii, obsesii, chiar şi unele alergii.

Doresc sã amintesc cazul unei tinere de 34 de ani, care prezenta tulburãri de vorbire. Nu-şi amintea când s-a produs tulburarea. Ştia doar cã nu se nãscuse aşa. Ţn regresia hipnoticã s-a stabilit cã la vârsta de 13 ani a suferit un şoc, o spaimã puternicã, care a declanşat aceastã tulburare. Am intervenit cu sugestiile necesare pentru restructurarea continutului. Aceste tulburãri se manifestau pe un fond emotional puternic afectat, dar dupã şedinţele de hipnoterapie , persoana a început sã vorbeascã normal.

Depinde de noi ca sãnãtatea minţii şi a sufletului sã fie în armonie. Sã alegem a trãi moral, decent, vertical, în rezonanţã cu energiile pozitive ale cosmosului şi Divinitãţii.

Autor: Psiholog Lidia Danielescu


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *