Gratar de muschiulet de porc marinat

 

reteta de muschiulet de porc marinat la gratar este perfecta absolut pentru orice ocazie – poate fi gatita la nunti, petrecer, pentru masa de Craciun sau de Anul Nou, pentru o aniversare. Ceea ce conteaza la aceasta reteta, este cum servesti acest uschiulet de porc, atat designul , cat si alaturi de ce altceva il servesti. Diversitatea produselor care pot fi servite alaturi de un muschiulet de porc pregatit la gratar este foarte mare, asa ca las la alegerea voastra aceasta optiune.

Ingrediente pentru gratar de muschiulet de porc

  1. 1kg muschiulet de porc feliat
  2. Piper
  3. Ulei masline
  4. Condimente pentru gratar,daca va doriti sa inlocuiti rozmarinul.
  5. Usturoi si rozmarin,eu am folosit putin uscat dat prin rasnita odata cu piperul.

Mod de preparare gratar de muschiulet de porc marinat

Carnea se pune intr-un amestec de apa si sare. Pe langa apa si sare, indicat este sa puneti si cateva condimente pentru un gust special, insa este optional. Puteti adauga cateva boabe de piper, boabe de mustar, 2-3 cuisoare, frunze de dafin, ienibahar, salvie, cateva bobite de coriandru, maghiran, oregano, cimbru – dupa gust.

La 1 l de apa se pune 1 lingura cu varf de sare. Se pune atat cat sa cuprinda carnea si se lasa la marinat intre 4 ore si cel mult 24 de ore.

Dupa ce se scoate carnea de la marinat se lasa sa se scurga bine si se aseaza intr-un vas unde o stropim cu ulei de masline si apoi rozmarin si bucati de usturoi taiate pe din doua. Cantitatea de usturoi si condimente o puneti dupa cat de aromat va place….sau dupa caz condimentele pentru gratar.

Se lasa acoperit vasul cam 30 de minute si apoi se pune pe gratarul incins si se lasa in jur de 5-6 minute pe fiecare parte.
Aceasta reteta  de muschiulet de porc se serveste cu muraturi, salate sau mustar sau si un sos lejer facut in casa.

Pofta buna.

Articol etichetat cu:, , ,

Ganduri si impresii pentru "Gratar de muschiulet de porc marinat":

  1. ianis28 Robert

Care este gandul tau?