Grapefruit-ul protejează inima, este un bun detoxifiant

Cercetătorii de la Universitatea din Wisconsin-Madison (SUA) au descoperit că sucul de grepfruit roşu are un efect protector asupra inimii la persoanele care suferă de boala coronariană. Potritiv studiului, după două săptămâni de terapie cu sucul acestor fructe, s-a constatat o relaxare şi o dilatare a vaselor şi o scadere a nivelului colesterolului „rău” (LDL).

Deoarece anterior alte studii clinice asupra vinului roşu produseseră rezultate asemănătoare, unii cercetatori presupuneau că factorul protector ar fi chiar alcoolul. Dar rezultatele studiului de faţă aduc dovezi în sprijinul altei teorii, conform căreia o grupă de substanţe, numite flavonoide, şi taninii sunt constituenţii cu adevărat importanţi în vinul roşu, ca şi în sucul de grapefruit.grapefruit

Alte beneficii ale consumului de grapefruit

Beneficiile consumului de grapefruit sunt ample și aproape de neegalat de catre orice alt fruct. Un pahar de suc de grapefruit proaspat, mai ales în timpul iernii, contribuie serios la creșterea nivelului de vitamina C. Fructele de grapefruit sunt bogate în substanțe nutritive și vitamine, inclusiv potasiu și licopen. Pe lângă acestea, fructele conțin, de asemenea, calciu, zahăr și fosfor. În ceea ce privește valoarea sa culinară, fructul de grapefruit este considerat un aperitiv minunat, și este indicat să fie inclus în mod regulat la micul dejun, ca un început revigorant si energizant pentru fiecare zi.

Exista o multitudine de beneficii majore pentru sanatate în urma consumului de grapefruit, fruct care este, de asemenea, cunoscut a fi un puternic eliminator al medicamentelor sau a substantelor otravitoare. Acesta funcționează ca un antiseptic natural pentru rani externe, mai mult, funcționează ca un tonic hepatic. Fructul de grapefruit  are un conținut ridicat de apă, care ajută la schimbarea tenului pielii și la creșterea ratei metabolice a organismului. Pulpa și fibra de grapefruit sunt importante și sănătoase pentru aportul nostru alimentar.

De asemenea ajuta la tranzitul intestinal si reduce apariția cancerului de colon. Potolește setea și, prin urmare, reduce senzatia de arsura care apare în timpul febrei. Studiile sugereaza ca aportul de grapefruit reduce riscul de a dezvolta cancer de prostata. Consumul de grapefruit ajută de asemenea în caz de malarie, febră, oboseală, insomnii, aciditate la stomac, indigestie, flatulență, constipație, diabet și în caz de afecțiuni urinare.

Consuma si grapefruit pentru o viata sanatoasa!

Ganduri si impresii pentru "Grapefruit-ul protejează inima, este un bun detoxifiant":

Care este gandul tau?