Cu gel de aloe vera faci un cocktail de vitamine dintr-o frunză

Supranumit şi „vindecătorul tăcut”, gelul Aloe Vera are mai multe denumiri care s-au păstrat încă de acum 4000 de ani. De-a lungul vremii această minunată plantă medicinală a adus nenumărate beneficii omului, mai ales în domeniul medical. Prima menţionare documentară a plantei a fost pe un papirus egiptean datat 3500 î.e.n , papirus care conţinea o colecţie de remedii pe bază de plante, printre care ne este amintit si acest gel de aloe vera. Aloe vera era folosită şi în China sau India, în Grecia Antică sau la romani.

gelul aloe vera - cocktail ditr-o singura frunza cu gel de aloe vera

Astăzi se cunosc peste 200 de specii de aloe, însă numai patru sunt cunoscute ca având proprietăţi curative, Aloe Vera fiind cea mai puternică. Aloe vera seamănă cu un cactus, având frunze suculente, groase, terminate cu ţepi. Atinge maturitatea la patru ani.

La maturitate conţinutul frunzelor poate fi recoltat. Sucul recoltat este format dintr-un amestec de gel de aloe vera intern şi sevă externă. Gelul de Aloe Vera este utilizat mai ales pentru afecţiunile pielii, însă poate fi folosit şi pentru uz intern datorită efectului său nutriţional. Acesta poate fi combinat cu alte ingrediente pentru a realiza creme şi loţiuni care hrănesc pielea şi-i îmbunătăţesc calităţile.

Ce conţine gelul de Aloe Vera?

Aloe vera este o minifarmacie verde. Pe lângă o gamă largă de vitamine, inclusiv B12, planta mai conţine 20 substanţe minerale, 20 de aminoacizi – constituienţii proteinelor, furnizând 7 din cei 8 aminoacizi esenţiali care nu pot fi produşi de organismul uman. De asemenea „micul cactus” mai conţine zaharuri, celuloză, hormoni, enzime, steroizi şi acizi graşi. Lignina, o substanţă lemnoasă, conferă aloei puterea de a penetra în straturile profunde ale pielii. Saponinele, substanţe asemănătoare săpunului, exercită un puternic efect antimicrobian, acţionând împotriva bacteriilor, virusurilor, fungilor, levurilor, precum şi candidei sau aftelor.

Acest bogat „cocktail” de elemente nutriţionale acţionează sinergic la prevenirea rănirii ţesuturilor epiteliale susţinând vindecarea. Antioxidanţii prezenti in acest gel de aloe vera luptă împotriva „radicalilor liberi”, compuşi periculoşi şi distructivi produşi de metabolismul omului şi aflaţi totodată şi în agenţii poluanţi din mediu. Radicalii liberi contribuie şi la accelerarea procesului de îmbătrânire.

Cum utilizăm acest gel de aloe vera

Cel mai înţelept lucru este să se utilizeze planta proaspătă deoarece preparatele păstrate mai multă vreme îşi pierd până la 80% din proprietăţile curative. Aşadar puteţi cultiva Aloe vera în casă. Când planta a ajuns la vârsta de patru ani frunzele pot fi recoltate, dar numai atât cât este nevoie. Se îndepărtează coaja verde şi amară cu un cuţit, apoi se spală, iar gelul proaspăt obţinut se poate utiliza în diverse preparate.

  • gelul de aloe vera poate fi amestecat în părţi egale cu miere şi un vârf de cuţit de şofran de India. Acest remediu poate fi utilizat contra arsurilor sau tăieturilor la copii. Cu preparatul proaspăt se poate curăţa rana, amestecul fiind foarte moale şi fin.
  • gelul aloe vera proaspăt recoltat poate fi utilizat în măştile cosmetice cu argilă.
  • se consuma intern suc preparat in amestec cu gel de aloe vera (vezi aici cum se prepara)

Ganduri si impresii pentru "Cu gel de aloe vera faci un cocktail de vitamine dintr-o frunză":

  1. Jorjette C Diana

Care este gandul tau?