Fursecuri Maroc

Ingrediente fursecuri Maroc

  • 400g faina
  • 200g zahar pudra
  • 40g unt
  • 45ml ulei
  • 2 oua 1 lingurita praf de copt
  • esenta de migdale
  • zahar pudra pt tavalit fursecurile

Preparare fursecuri Maroc

Se topeste la foc mic untul impreuna cu uleiul si se lasa la racit. In alt vas se pune zaharul si ouale si se freaca bine cu mixerul la viteza potrivita.Cand este gata se pune si esenta de migdale si se incorporeaza untul si uleiul racite. Faina se amesteca cu compozitia de mai sus ,se amesteca pt inceput cu mixerul si apoi cu mana.Iese un aluat usor lipicios dar care se desprinde de marginea vasului. Nu mai adaugati faina….

Se da o ora la frigider si apoi se formeaza bilute care se tavalesc prin zahar pudra asezate apoi pe hartie de copt. Cam la o jumatate de ora cand ati dat aluatul la frigider aprindeti si cuptorul pentru a fi fierbinte cand bagati tava. Bilutele astfel formate se preseaza usor cu doua degete. Se dau la cuptor 13-14 minute, nu mai mult. Se lasa sa se racoreasca putin pe tava si apoi se aseaza pe platou. Se pot orna cu putina dulceata daca vreti ceva foarte dulce sau simple, sunt delicioase.

Fursecuri marocane cu migdale – reteta nr 2

Migdale crude 500g
Zahar pudra 250g
6 galbenusuri de ou
2 linguri unt topit
1/2 lingurita de sare
1 linguriță extract/esenta de vanilie
2 lingurite praf de copt
2 linguri apa de portocale

Preparare fursecuri

Incepem sa decojim migdalele, pentru asta trebuie sa le acoperim cu apa clocotita pentru a se inmuia, timp de 10-15 minute. Scurgem apoi apa si indepartam coaja cu ajutorul degetelor sau cu o bucata de material. Acestea se aseaza pe un prosop de hartie pentru a usca. Migdalele trebuie sa se usuce cel putin cateva ore, chiar au nevoie si de o zi pentru a se usca. Dupa ce s-au uscat, le amestecam cu zaharul pudra si le zdrobim , pana se formeaza o pasta groasa.

 

Adaugam sare, esenta de vanilie si untul topit si amestecam bine, apoi, pe rand, adaugam galbenusurile. In cele din urma, adaugam praful de copt, dupa care din aluatul obtinut facem bile pe care le dam prin zahar pudra si le punem pe tava pregatita cu hartie de copt. Bagam fursecurile la cuptor pentru vreo 15 minute (durata depinde de dimensiunea lor, poate fi si 10-12 minute sau chiar mai mult). Ele trebuie sa ramana albe, si nu sa devina maro. In traditia marocana, aceste fursecuri se servesc cu ceai de menta.

Vezi in video-ul de mai jos cum se prepara aceste fursecuri:

Articol etichetat cu:, , , ,

Ganduri si impresii pentru "Fursecuri Maroc":

  1. ianis28 ianis28

Care este gandul tau?