Fructul de papaya – 16 Beneficii pentru sanatate

papaya ajuta la slabit

Fructul dulce şi zemos de papaya este foarte hrănitor. Ca şi alte fructe de culoare portocalie, papaya este o bună sursă de beta-caroten, care combate acţiunea radicalilor liberi, radicali ce sunt responsabili pentru anumite forme de cancer. Doar o jumătate de fruct furnizează necesarul zilnic de vitamina C al unui adult, iar pe lângă asta mai oferă şi mici cantităţi de calciu şi zinc. Acesta este fructul ideal pentru persoanele cu dizabilităţi, deoarece sunt uşor de mestecat şi înghiţit.

papaya

Sucul conţine papaină, o enzimă asemănătoare cu pectina produsă de sistemul digestiv uman, care lizează proteinele. Ca enzimă proteolitică (care lizează proteinele), papaina este folosită în industria alimentară pentru frăgezirea cărnii. De asemenea unguentele cu papaină sunt folosite extern pentru îndepărtarea pielii îngroşate de pe răni.

Fructul de papaya este şi o sursă bună de licopen, foarte sănătos pentru ochi, şi se crede că ameliorează infecţiile cu virus herpetic, ce pot duce la cancer de col uterin. Crescut în zone tropicale, el are o pulpă rozalie sau galbenă împănată cu seminţe care de obicei se scot şi se aruncă, deşi ele au o aromă piperată şi pot fi folosite după uscare pe post de condiment.

Beneficii ale consumului de Papaya

  1. Piele – fructul de papaya este excelent pentru piele, putand fi folosit ca si masca pentru fata sau pentru impachetari. În această formă, ajută la eliminarea infecţiilor la nivelul pielii, a acneei prin deschidere porilor. Papaina ajută la dizolvarea celulelor moarte, oferind in schimb o piele proaspătă şi strălucitoare. Vindecă infecţiile pielii si ranile car trec greu.
  2. Colesterol – întrucât fructul de papaya este bogat în fibre, scade nivelul colesterolului din sânge. Acesta conţine enzime ce previn oxidarea colesterolului, care în schimb ajută la prevenirea atacurilor de cord.
  3. Anti-imbatranire – antioxidanţii prezenţi în fructul de papaya ajută în prevenirea îmbătrânirii premature. Consumând acest fruct, îţi va conferi un aspect mai tânăr.
  4. Viermi intestinali – seminţele de papaya posedă proprietăţi medicinale, fiind foarte utile în tratarea viermilor intestinali.
  5. Constipaţie – papaya ajută la prevenirea constipaţiei şi ajută digestia. Papaina oferă o digestie naturală.
  6. Colon – sucul de papaya ajută în tratarea infecţiilor colonului prin eliminarea puroiului şi a mucusului. Trebuie consumat în mod regulat pentru o vindecare rapidă.
  7. Pierdere în greutate – cu număr mic de calorii, dar bogat în valori nutritive, este o opţiune excelentă pentru cei care vor să scape de kilogramele în plus.
  8. Greţurile de dimineaţă – pentru femeile gravide, consumul regulat al unei felii de papaya ajută la ameliorarea greţurilor de dimineaţă.
  9. Osteoporoza – fructul de papaya conţine enzime anti-inflamatorii care ajută la ameliorarea durerii pentru cei care suferă de artrită, edem şi osteoporoză. De asemenea, are proprietăţi anti-cancerigene, ce pot ajuta la prevenirea cancerului.
  10. Imunitate – este bogat în vitamina A si C, care au un rol important in stimularea imunitatii organismului, prin urmare, este foarte bun pentru cei care suferă de febră, răceală sau gripă.
  11. Îngrijirea părului – sampoanele ce conţin extract de papaya sunt foarte bune pentru a controla mătreaţa.
  12. Tulburări menstruale – consumul de papaya ajută la reglarea menstrelor şi ameliorează crampele menstruale.
  13. Cancer de ficat – sucul de papaya are efect antiproliferativ asupra celulelor canceroase hepatice – opreşte sau încetineşte creşterea celulelor canceroase ale ficatului şi ajută la vindecarea acestuia.
  14. Contracepţie masculină – cercetări efectuate pe adulti maimuţe de sex masculin, au demonstrat că fructul de papaya are efecte contraceptive şi este deci posibil să fie la fel şi în cazul bărbaţilor.
  15. Tulburări renale – extractul apos din fructele necoapte ajută în recuperarea rinichilor.
  16. Tratament pentru febra Dengue – cercetatorii au descoperit ca sucul obtinut din frunze ajuta in tratamentul febrei dengue (infecție cauzată de un virus răspândit de țânțari). Extractul obţinut din frunza creşte numărul de trombocite.
Consuma fructul de papaya beneficii

O alimentaţie diversă, bogată în fructe şi legume, îţi conferă o stare generală de bine, te face să arăţi mai tânăr, să ai poftă de viaţă şi să scapi de problemele de sănătate. Ai grijă de tine si de sanatatea ta, atat ce fizica, cat si cea psihica!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

5 răspunsuri la „Fructul de papaya – 16 Beneficii pentru sanatate”

  1. Avatar ramonika
    ramonika

    :))da, suna mai bine!

  2. Parcă îmi place mai mult cum mai este denumit, decât papaya… 🙂

  3. Avatar ramonika
    ramonika

    Da, intr-adevar, papaya sau “fructul ingerilor” cum mai este denumit este o adevarata farmacie naturala!

  4. Păi poate e timpul să mănânci acum… 🙂

  5. Ce bun e…yamyyy!Cei drept n-am mai mâncat de ceva vreme…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *