Fructe bogate in proteine importante pentru masa corporala

fructe bogate in proteine

Proteinele sunt o parte importanta din nutrientii zilnici ceruti de organism. Ele sunt piatra de temelie a corpului si ajuta la dezvoltarea mushilor din organism. Prin urmare, este imperativ sa consumam zilnic alimente bogate in proteine pentru a obtine cantitatea necesara. Proteinele pot fi obtinute din fructe, legume, produse lactate si cea mai mare parte din produsele non-vegetariene. Pentru a intelege ce ar trebui sa consumam zilnic, o sa iau in considerare in acest articol fructe bogate in proteine.

fructe bogate in proteine

Importanta proteinelor pentru organism – masa corporala

Proteinele sunt nimic altceva decat lanturi de aminoacizi, iar 20 din acestea sunt utilizate in construirea structurii de baza in organism. Toate acestea trebuie sa fie obtinute, in esenta, de la alimentele pe care le consumam.

Daca tot am stabilit ca in acest articol vom vorbi despre fructele cu un continut ridicat de proteine, sa stii ca exista soiuri care consumate in anumite cantitati aduc un aport important de proteine. Fructe importante in proteine sunt: caisele, prunele uscate, ciresele, bananele, papaya, kiwi, etc.

Fructe bogate in proteine

Sa vedem in continuare cantitatea de proteine descoperite in aceste fructe.

O cana de caise uscate contine 5 grame de proteine. Comparand aceeasi cantitate de prune uscate, acestea vor contine aproximativ 4,5 grame proteine. O cana de cirese iti va oferi 3 grame de proteine. Alte fructe bogate in proteine sunt avocado, mure, afine, grapefruit, carambola, coacaze, smochine. Mai sunt importante si merele, fructul de guava, mango, curmalele, pepenele galben, prunele, capsunii, pepenele rosu, zmeura, etc.

Aceste fructe iti vor oferi cantitati destul de mari de proteine consumate zilnic. Te vor tine departe de deficienta de proteine si de alte probleme asociate, cum ar fi o crestere necorespunzatoare a muschilor, textura diferita a pielii, indigestie. Pentru a evita aceste simptome, trebuie sa includzi fructele in dieta zilnica deoarece au un continut destul de mare de proteine.

Continutul de proteine din aceste fructe variaza intre 0.7 si 15 grame. In functie de aportul zilnic, poti consuma cantitatea necesara de proteine zilnica deoarece aceste fructe sunt usor de gasit.

Salatele de fructe sunt o buna modalitate de a include fructele in dieta, pentru a satisface necesarul zilnic de proteine. Astfel, aceste fructe bogate in proteine sunt utilizate in mod eficient.

Incepe o dieta tinand cont de aceste informatii in care sa incluzi aceste fructe bogate in proteine, mai ales ca nu sunt numai racoritoare, ci sunt si sanatoase pentru organism.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *