Friptura de porc cu paste si ciuperci

Ingrediente necesare pentru friptura:

  • 250 g pulpa porc,
  • 500 g ciuperci,
  • 400 g paste tuburi,
  • 2 cepe mari,
  • 100 ml ulei,
  • sare,
  • piper

Mod de preparare friptura de porc cu paste si ciuperci

Mai intai feliam carnea in bucati asa cum le dorim, potrivite, pentru a se prepara usor si repede. Condimentam bine carnea cu putina sare, piper, si aventual cu un amestec de plante aromatice (oregano, maghiran, salvie, cimbru, curry, merge chiar si putin rozmarin) si o prajim in putin ulei pana se rumeneste pe ambele parti, moment in care adaugam o cana de apa. Se lasa la inabusit pana scade apa si ramane putin sos. Ceapa taiata solzisori se caleste in putin ulei impreuna cu ciupercile, adaugand sare si piper dupa gust. Separat de fierb pastele, le scurgem bine de apa si le amestecam cu o lingurita de ulei  de masline pentru a nu se lega. In apa de paste, inainte de a le pune la fiert, putem adauga sare si putin ulei ca sa nu se lipeasca. Intr-o tava unsa in prealabil cu putin ulei, se aseaza un rand din compozitia de ciuperci, un rand de paste si iar un rand de ciuperci si unul de paste. Se da la cuptor cca 30 min, iar spre final adaugam si carnea lasand inca 5-10 minute. Peste carne se toarna utin din sosul  ramas de la pregatirea fripturii. Se serveste cu un pahar de vin rosu sau un pahar de palinca, dupa preferinte.

Este o reteta ce poate fi pregatita cu sau fara o ocazie anume. Daca esti in pana de idei in bucatarie, friptura de porc cu paste si ciuperci este reteta perfecta pentru a veni cu ceva nou.

Pofta buna si la cat mai multe idei in bucatarie! Impartaseste-le cu noi!

Friptura de porc cu paste si ciuperci

Daca iti place sa gatesti si vrei sa impartasesti si cu ceilalti pasiunea ta, atunci astept retetele tale aici. (vor fi publicate cu numele tau)

Ganduri si impresii pentru "Friptura de porc cu paste si ciuperci":

  1. lorela02 diana
  2. lorela02 dominic
  3. lorela02 Daniela

Care este gandul tau?

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.