Paste cu carne de porc si ciuperci

Este o reteta ce poate fi pregatita cu sau fara o ocazie anume. Daca esti in pana de idei in bucatarie, reteta de paste cu carne de porc si ciuperci este perfecta pentru a veni cu ceva nou, satios, la o cina. Nu este o reteta chiar simpla si va scoate bucatarul din tine. Ai de preparat 2 compozitii separate plus pastele tuburi fierte bine. Se va finaliza la cuptor, dupa ce a stat aprox. 40 min. In maxim o ora jumate aceasta reteta este gata preparata si numai buna de servit. Incepem?

Ingrediente necesare:

  • 250 g pulpa porc;
  • 500 g ciuperci;
  • 400 g paste tuburi;
  • 2 cepe mari;
  • 100 ml ulei;
  • sare si piper macinat.

Cum prepari pas cu pas reteta de paste cu carne de porc si ciuperci:

Mai intai feliam carnea de porc in bucati asa cum le dorim, potrivite, pentru a se gati usor si repede
(ideal in fasii de aprox. 2cm grosime). Condimentam carnea intr-un vas, cu putina sare, piper si optional cu un amestec de plante aromatice uscate (oregano, maghiran, salvie, cimbru, curry, merge chiar si putin rozmarin).

Incingem uleiul intr-o tigaie peste care adaugam bucatile de carne de porc. O prajim pe toate partile pana se rumeneste bine, moment in care adaugam o cana de apa (depinde de situatie, poti folosi jumate apa, jumate vin rosu). Pentru pasionatii gustului se poate pune in acest moment si un catel de usturoi necojit, zdrobit cu lama de la cutit. Se lasa la inabusit pana scade apa si ramane putin sos.

In alta tigaie, ceapa taiata solzisori se caleste in putin ulei impreuna cu ciupercile, adaugand sare si piper dupa gust. Separat de fierb pastele tuburi, in apa cu sare si putin ulei de masline. Strecuram pastele, le clatim sub jet de apa rece si le scurgem.

Intr-o tava de copt, unsa in prealabil cu putin ulei, se aseaza un strat din compozitia cu ciuperci, un rand de paste si iar un rand de ciuperci si unul de paste (daca tava e mai inalta si permite). Se da la cuptor incins la 180 de grade, cca 30 min, dupa care scoatem, adaugam carnea de porc si mai lasam inca 7-10 minute.

Se coate pe farcurie din aceasta reteta de paste cu carne de porc si ciuperci, peste care se toarna putin din sosul ramas de la prepararea carnii. Se pot pune cuburi de mozzarela, cascaval ras sau branza parmezan rasa. Se serveste cu un pahar de vin rosu sau un pahar de palinca, dupa preferinte!

Paste cu carne de porc si ciuperci la cuptor

Pofta buna si la cat mai multe idei in bucatarie!

Daca iti place sa gatesti si vrei sa impartasesti si cu ceilalti pasiunea ta, atunci astept retetele tale aici. (vor fi publicate cu numele tau)

Ganduri si impresii pentru "Paste cu carne de porc si ciuperci":

  1. diana diana
  2. dominic dominic
  3. Daniela Daniela

Care este gandul tau?