Foloseşte culorile pentru a diminua ridurile

cromoterapie

Pe lângă reţetele din plante medicinale, fructe sau legume, în cosmetică se pot folosi şi alte remedii naturale. Printre acestea se numără masajul facial, polenul şi mierea de albine, cristalele sau cromoterapia. Se ştie că influenţa culoriloe asupra oamenilor este foarte mare. Astfel cromoterapia, una dintre ştiinţele folosirii culorilor, oferă remedii pentru două dintre inconvenientele trecerii anilor.

cromoterapie

Ridurile fine de la ochi şi cearcănele vineţii cauzate de oboseală se pot ameliora cu ajutorul culorilor. Expunerea conturului ochilor la lumină violetă, galbenă şi verde se foloseşte adesea în cabinetele moderne de cosmetică.

Părţile afectate de celulită pot fi expuse la lumina roşie. Se ştie că lumina roşie ajută la activarea circulaţiei sanguine şi la diminuarea grăsimilor. Din această cauză roşul poate fi folosit cu succes în tratamentul bolilor circulatorii. Dar, pe lângă culori, şi măştile de fructe, legume sau plante medicinale pot ajuta tenul să rămână fără riduri. Condiţiile unei măşti cosmetice eficiente sunt: să fie uşor de aplicat şi uşor de scos şi să aibă o putere absorbantă, pentru a curăţa foarte bine pielea.

Iată pentru pielea grasă că infuzia concentrată de muşeţel, sunătoare şi pătlagină este uşor de preparat şi eficientă. Cele trei plante se amestecă în părţi egale şi 100g amestec se infuzează în 100 ml apă clocotită timp de 15-20 minute. După răcirea infuziei se strecoară lichidul şi se amestecă cu amidon până se obţine o pastă potrivit de moale.

Aceasta se aplică pe ten şi decolteu. Această mască dă rezultate foarte bune, având efecte calmante. Timpul de acţionare al măştii este de 20 de minute. Masca se va îndepărta cu ajutorului unui disc demachiant umezit cu apă sau ceai. Cât mai indicat este ca plantele să le achiziţionaţi de la persoane care le-au supus unui proces de uscare şi depozitare natural.

Şi, pentru a alunga cât mai departe bătrâneţea, fiţi veseli şi bucuraţi-vă de fiecare clipă ca şi când ar fi ultima!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *