Floarea soarelui folosita în tratamentul rinichilor

Floarea Soarelui (Helianthus annuus) – această plantă care creşte destul de repede în fiecare an are o tulpină groasă, înaltă şi păroasă, frunzele sunt în formă de inimă şi florile sunt mari cu petale galbene pe la sfârşitul verii. Seminţele, foarte nutritive, sunt consumte crude, prăjite, sunt adăugate la diferite mâncăruri sau în unt de arahide. Acestea aduc corpului nostru un aport foarte ridicat de substante hranitoare. Semintele mai sunt folosite in prepararea uleiului de floarea soarelui.

Floarea soarelui in medicina

Nativii americani făceau nişte „turte de energie” din aceste seminţe. Bobocii de flori sunt un bun colorant galben şi sunt gătiţi precum anghinarea. Seminţele presate la rece ne oferă un ulei bun în scop culinar, în cosmetică şi industrial.

Din punct de vedere medicinal, seminţele sunt folosite ca diuretic şi expectorant şi tratează răcelile, dizenteria şi inflamaţiile rinichilor. Rădăcina de floarea soarelui este un bun laxativ şi tratează durerile de stomac. Măduva tulpinii ne oferă potasă şi fibre petru textile şi hârtie. Capetele seminţelor oferă hrană păsărilor pe timp de iarnă.

Părţi folosite: florile, frunzele, tulpina, rădăcina şi seminţele

Utilizări magice: în templele aztece ale soarelui, preotesele purtau floarea soarelui ca şi coroniţe. Ca şi simbol al soarelui, această plantă simbolizează un ego sănătos, înţelepciune şi fertilitate. Seminţele de floarea soarelui sunt consumate de către femeile care doresc să rămână însărcinate. Pentru a vă proteja împotriva variolei, purtaţi seminţe de floarea soarelui la gât, fie într-un săculeţ, fie înşirate ca mărgelele.

Dacă tăiaţi o plantă de floarea soarelui la apus de soare în timp ce vă puneţi o dorinţă, aceasta se va împlini înainte de un alt apus, dar doar dacă dorinţa nu este prea mare.

Dacă dormiţi cu floarea soarelui sub pat, vă ajută să ştiţi adevărul la orice problemă. Dacă doriţi să deveniţi virtuos, ungeţi-vă cu sucul din tulpini de floarea-soarelui presate.

Se creşte floarea soarelui în grădină pentru a proteja împotriva dăunătorilor şi pentru a aduce noroc grădinarului.

Ganduri si impresii pentru "Floarea soarelui folosita în tratamentul rinichilor":

  1. Jorjette C carmen gruia

Care este gandul tau?

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.