Feniculul dulce ajută în dietele de slăbit

Feniculul (Foeniculum vulgare) – această plantă bienală sau perenă are frunzele ca niște pene crestate, înflorește în mijlocul verii, semințe curbate cu nervuri, o rădăcină groasă – toate cu o aromă proaspătă de anason.

Feniculul – Beneficii pentru sanatate

Semințele de fenicul sunt mestecate pentru a înlătura foamea și pentru a ușura digestia. Se prepară ceai din semințe pentru constipație, pentru a spori laptele matern și pentru a regla menstruația. Extractul de rădăcină este detoxifiant și diuretic. Studiile de cercetare indică faptul că feniculul ajută la refacerea ficatului afectat de consumul de alcool.

Semințele și frunzele aburite ajută la curățarea profundă a pielii, iar uleiul esențial de fenicul este utilizat în masajul muscular de tonifiere. Uleiul de fenicul nu trebuie să fie utilizat de către epileptici sau de copiii mici.

Pentru a ajuta la indigestie și gaze, se toarnă apa clocotită peste semințele de fenicul zdrobite (o linguriță de semințe la o cană de apă). Semințele se fierb la foc mic pentru siropuri de tuse, pentru respirație greoaie și pentru dispnee. Semințele de fenicul sub formă de praf resping puricii animăluțelor de casă.

Puneți puțin fenicul în interioru lunui pește atunci când îl gătiți pentru a-l face mai digerabil. Semințele și rădăcina de fenicul ajută la curățarea ficatului, a splinei, vezicii biliare și a sângelui. Frunzele și semințele, fierte cu orz, ajută la creșterea cantității de lapte matern.

Ceaiul și supa făcute din fenicul se spune că ajută în dietele de slăbit. Feniculul este mâncat în salate, supe, iar semințele sunt adăugate la pâine.

Uleiul de fenicul amestecat cu miere de albine poate fi consumat pentru tuse, iar ceaiul de fenicul poate fi folosit pentru gargară. Uleiul este consumat cu miere de albine și pentru a înlătura gazele, iar extern este aplicat pe umflăturile reumatice.

Semințele de fenicul se fierb pentru a obține un ceai cu care se fac spălături pentru ochi: se adaugă o linguriță jumătate de semințe la o cană de apă, se folosește de 3 ori pe zi – strecurați bine înainte de a folosi.

Părți folosite: frunze, rădăcina, semințe.

Utilizări magice: se agață la ușă pentru a respinge spiritele rele. Se poartă o bucățică de fenel într-un săculeț pentru a-i influeța pe ceilalți să aibă încredere în cuvintele tale. Se utilizează pentru protecție, vindecare, sănătate și purificcare.

Aromaterapie: uleiul de fenicul se utilizează pentru vânătăi, ten gras, celulită, obezitate, edeme, reumatism, astm, bronșită, anorexie, colici, constipație, dispepsie, flatulență, sughiț, probleme de menopauză, greață, lapte matern insuficient la mamele care alăptează. Efect revitalizant, restaurativ, de stimulare, echilibrare, purificare.

Ganduri si impresii pentru "Feniculul dulce ajută în dietele de slăbit":

  1. Daniela Daniela

Care este gandul tau?