Dulceata de lapte cu aroma de cafea – dulce de leche

Dulceata de lapte este o specialitate preferata in special de cei mici, dar si de cei mari. Aceasta dulceata este simplu de preparat, doar daca îi stii secretele si ai mai facut-o pana acum. E un deliciu ce nu ar trebui sa lipseasca din casele noastre, de pe mesele noastre. Merge perfect cu biscuiti si ceai, cu paine prajita, sau cu paine si unt.

Ingrediente dulceata de lapte

  • 1 l lapte gras
  • 500 g zahar
  • O cescuta cafea instant sau expresso.

Se pune laptele si zaharul la fiert .Cand acestea scad la jumatate se adauga cescuta de cafea si se firbe in continuare.
Se amesteca destul de des pt ca stim cu totii ce repede se prinde laptele.Se foloseste o oala din material antiaderent.
Se amesteca cu lingura de lemn.
Cand incepe sa faca bule ca la o budinca mai subtire se pun cateva picaturi pe o farfurie si se da la frigider pt proba.Se lasa un minut.Trebuie sa aiba consistenta unui caramel ce nu curge usor.
Se toarca in borcanul asezat pe lama unui cutit si se infileteaza bine.Se intoarce borcanul cu capul in jos si se da la racit.Este de preferat a se consuma a doua zi.

SECRETUL RETETEI DULCEATA DE LAPTE!!!

Daca aveti pe cineva la tara si faceti dulceata din lapte muls in aceeasi zi iese o dulceata mai fina.
Daca adaugati 2 linguri de cacao faceti o crema de ciocolata de pomina. Cu o pastaie de vanilie faceti o crema de vanilie….deci in functie de aroma preferata puteti aroma si aceasta dulceata sau o puteti consuma simpla, este precum caramelul.
Daca o fierbeti prea mult si capata consistenta unui iaurt sau lapte brinzos se freaca bine dulceata cand se raceste si granulele de grasime se sparg si devine fina.

Puteti orna prajituri, torturi sau simpla cu biscuiti.

Articol etichetat cu:, ,

Ganduri si impresii pentru "Dulceata de lapte cu aroma de cafea – dulce de leche":

  1. ianis28 albus ramona
  2. ianis28 STINGACIU DANIELA
  3. ianis28 BRANESCU MARIANA
  4. ianis28 daniel
  5. ianis28 Floragef FLORY

Care este gandul tau?