Călătorie cu trenul

Săptămâna trecută, în drum spre Bucureşti, cu trenul, am asistat la o discuţie amuzantă şi interesantă în acelaşi timp, între o femeie de 77 de ani şi un bărbat de vreo 40-45 de ani.

Femeia afirma că s-a pocăit, în timp ce bărbatul era creştin ortodox, dar cică ar vrea şi el să se pocăiască.Au început să vorbească ambii despre Biblie, bărbatul lăudându-se că a citit-o, alături de multe alte cărţi legate de credinţă.

Cu toate că afirma aceste lucruri, nu am putut decât să zâmbesc tot drumul,deoarece femeia ştia foarte bine toate detaliile din Biblie pe când el inventa….”nu mai ştiu în ce capitol scrie că Iisus este frate cu dracul”,”Matei este cel care l-a vândut pe Iisus”-de Toma nici măcar nu auzise, nu mai ştiu care femeie era „o curvă” şi alte câteva chestii de acest gen. Deşi spunea mereu că a citit Biblia şi Psalmii, se pare că nu-şi mai amintea mare lucru.

Femeia îl corecta de fiecare dată şi se pare că ştia foarte bine cuvântul din Biblie, însă la un moment dat nu a mai rezistat consumului de energie, şi a plecat.Bărbatul vorbea foarte tare deşi erau în compartiment şi alţi călători ce încercau să adoarmă şi tot spunea că „mă jur pe copiii mei”(3 la număr) şi uita de ceilalţi..Îi plăcea foarte mult să i se dea atenţie şi căuta mereu privirea celor din jur sau chiar o confirmare.După ce femeia a plecat din compartiment secătuită de energie, respectivul ne-a spus celorlalţi care oricum eram absenţi că femeia are o biserică în spatele casei , că primeşte ajutoare şi ca ea le împarte,el fiind însă nemulţumit de acest lucru.Ceea ce n-am reuşit să văd , dacă ceea ce a spus a fost intenţionat pentru a fi împotriva femeii(ceea ce nu prea părea) sau chiar asta credea…Oricum ceea ce spunea el…nu am găsit pe nicăieri..dar cine ştie!

Se pare că fiecare are o părere despre orice şi cred că e bine să ne ascultăm mai mult propria părere , decât să cădem pradă manipulării conştiente sau inconştiente a altora.

Articol etichetat cu:

Ganduri si impresii pentru "Călătorie cu trenul":

  1. Jorjette C Grig

Care este gandul tau?

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.