Despre apa îmbuteliată

Multă lume crede că apele îmbuteliate sunt mai pure şi mai sănătoase decât apa de la robinet, dar de fapt apele îmbuteliate au în compoziţia lor un nivel mai ridicat de bacterii – chiar dacă inofensive – decât apa de la robinet, care conţine clor pentru a împiedica proliferarea bacteriilor. Mai mult, multe ape “minerale” conţin niveluri ale mineralelor care nu sunt mai mari decât ale apei de la robinet.

Apele “de izvor” şi “de masă” pot proveni în mod legal din orice sursă, de la izvoare naturale la apă de la robinet, furnizorii doar transportă, combină, filtrează şi posibil carbonatează aceste ape înainte de a le îmbutelia pentru vânzare. Unii oameni beau apă îmbuteliată deoarece cred că aceasta are un conţinut scăzut de nitraţi, dar acest lucru nu este neapărat şi adevărat. Nivelul diferă mult de la o marcă la alta: de la sub 1 mg la 32 mg la litru. Nu există nicio limită legală a nivelului de nitraţi din apa minerlă naturală , în timp ce limita maxim admisă în orice alt tip de apă este de 50 mg la litru (la fel ca şi în cazul apei de la robinet).

Apele îmbuteliate şi anumite ape carbogazoase pot fi bogate în sodiu, lucru care poate contribui la o tensiune arterială ridicată. Cel mai indicat ar fi să verificaţi etichetele, fiindcă nivelul de sodiu poate varia de la 0,5 mg la 100 ml, până la o valoare nu tocmai sănătoasă de 114 mg la 100 ml.

Justificarea principală pentru a bea apă îmbuteliată ar putea fi faptul că preferaţi gustul ei, însă poate fi şi o precauţie de bun simţ împotriva unor boli transmisibile prin apă, atunci când călătoriţi în zone unde apa de la robinet ar putea fi contaminată. Dar o puteţi folosi şi pentru spălarea fructelor şi legumelor pentru salată, precum şi la spălatul pe dinţi – nu doar pentru băut.

Articol etichetat cu:, , ,

Sunt 0 de ganduri pentru "Despre apa îmbuteliată"

  1. Bogdan Cristescu Felix
  2. Bogdan Cristescu Super Laptop

Care este gandul tau?