Substanţe de evitat pe perioada sarcinii

Încă de prin 1960, dafinul american a fost interzis în alimentaţie deoarece s-a descoperit ca provoacă cancer hepatic la animale. Acesta ar putea să fie încă disponibil sub formă de ceai în unele părţi ale Statelor Unite. Evitaţi consumul acestuia în timpul sarcinii.

În anul 1977, Food and Drug Administration (FDA) a ridicat problema toxicităţii îndulcitorilor artificiali. Deşi concluziile cercetărilor recente sunt controversate, este indicat să îi evitaţi în perioada sarcinii.

Pentru că aproape toate produsele din peşte şi crustacee conţin mici cantităţi de metil-mercur, nu ar trebui sa consumaţi mai mult de 350 g pe săptămâna. Speciile cu puţin mercur includ somonul, somnul, codul de Alaska, conservele de ton alb şi creveţii; evitaţi rechinul, peştele spadă, macroul şi tilefish.

Care este gandul tau?

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.