Cum se face tinctura de propolis acasa

Propolisul este adunat de albine de pe mugurii arborilor – conține 50 – 55% rășină, 30% ceară, 10% uleiuri eterice aromate, aproape 10 % diferite corpuri străine. Albinele astupă cu propolis crăpăturile stupului, lipesc ramele și învelitorile de pânză și își zidesc dușmanii omorâți, de exemplu șoarecii. Propolisul are un miros aromat motiv pentru care se folosește la prepararea lumânărilor de afumat.

Mai mult, propolisul se folosește la prepararea lacurilor durabile pentru vase de lemn în industria cosmetică, în medicină, pentru prepararea alifiei de altoit, etc.

Dacă la prelucrarea cerii brute intră propolis, ceara se degradează, își pierde din calitate, de acea el trebuie adunat, păstrat și prelucrat separat.

Cum se prepara tinctura de propolis acasa

cum se prepara tinctura de propolis acasa260 g propolis bine mărunţit (cel mai simplu e dat pe razatoarea mica) se amesteca cu un litru de alcool dublu rafinat de 98° şi se ţine la loc ferit de lumină timp de 14 zile, agitându-se cel putin de 2-3 ori pe zi. (sau la 10 g propolis solid se pun 50 ml alcool de 98, la 50 g propolis se pun 250 ml alcool de 98)

În ziua a paisprezecea se strecoară prin tifon şi se foloseşte atât ca aliment, dar şi ca medicament. Tinctura de propolis se pastreaza in sticle inchise la culoare intr-un spatiu bine aerisit, intunecat. Propolisul solid rams in tifon se poate amesteca cu untura de porc nesarata sau cu un unt pentru a avea o crema de propolis 100% naturala.

Pentru o mai bună valorificare a propolisului, după prima filtrare se adaugă încă 50 ml de alcool, repetându-se procedura anterioară.

Tinctura de propolis este un foarte bun fortifiant, un bun protector folosit de medicina naturistă pentru întărirea sistemului imunitar, și când vorbim despre sistemul imunitar, aici ne referim la protecția împotriva oricărei boli sau afecțiuni.

Chiar astazi am primit un email de la un prieten cu un articol – o mie de boli vindecate cu un singur produs – propolisul. Cea mai buna metoda de a-l folosi este tinctura de propolis pe care trebuie sa o aveti in casa la orice ora.

Tinctura de propolis vindeca arsurile, orice afectiune a pielii, cancerul, afectiuni ale cavitatii bucale, afectiuni hepatice,ale intestinului subtire si ale intestinului gros, afectiuni respiratorii, hemoroizi si multe alte afectiuni.

Pentru cei cu hemoroizi, se introduc in anus cu ajutorul unei seringi cativa ml de tinctura de propolisNu recomandam acest tratament. Unele persoane au spus ca au incercat, unii stupari recomanda, dar noi va sfatuim sa nu incercati acest tratament!

Dupa caz, tinctura de propolis se consuma simplu, in amestec cu miere de albine si polen, sau se poate adauga in cafea dimineata. Intareste sistemul imunitar astfel incat fug toate bolile de la tine!

Daca nu ai posibilitatea sa iti prepari acasa tinctura de propolis, iti recomand sa o comanzi alaturi de alte produse apicole de la Fagurele cu Miere. Poti comanda de la ei chiar si propolis brut.

Sa ne pastram sanatosi!

Sunt 51 de ganduri pentru "Cum se face tinctura de propolis acasa"

  1. Jorjette C Elek Attila
  2. Jorjette C virlan ionel
  3. Jorjette C vasile
  4. Jorjette C ekaeka ekaeka
  5. Jorjette C Dionisie Valentin Emmy
  6. Jorjette C Alex

Care este gandul tau?