Cum sa provoci menstruatia cu ajutorul plantelor si a unei diete

Femeile de toate varstele s-au folosit de-a lungul istoriei de plante cu efect emanagog – plante aromatice care provoaca, stimuleaza fluxul menstrual, pentru a-l regla. Plantele cu efect emanagog actioneaza ca niste contraceptive de urgenta sau ca si tratament pentru oligomenoree (menstruatii neregulate, rare). Unele femei pot induce o menstruatie precoce pentru a preveni o perioada care coincide cu un eveniment important. Cu toate acestea, este indicat sa nu incerci sa-ti provoci menstruatia doar pentru a modifica un eveniment, ci doar daca ai o menstruatie neregulata. Consulta medicul mai intai pentru a afla daca este cazul sa folosesti aceste plante care induc menstruatia, pentru ca unele dintre ele au efect abortiv.

Majoritatea plantelor abortive sunt clasificate si ca plante cu efect emanagog. Cu toate acestea, nu toate plantele cu efect emanagog vor provoca avort. Aceste doua categorii de plante sunt dificil de separat, deoarece in realitate ele se suprapun. O planta cu efect emanagog este o planta care induce sangerarea menstruala, in timp ce plantele abortive fac acest lucru la fel de bine, dar atunci cand este vorba de sarcina. Cele mai multe plante cu efect emanagog nu sunt suficient de puternice pentru a provoca avort, decat in cazul unor persoane cu constitutie slaba sau in cazul in care este ceva in neregula cu fertilizarea.

Atunci cand menstruatia este intarziata din alte motive decat sarcina, plantele cu efect usor emanagog sunt suficiente pentru a obtine un flux regulat.

Plante medicinale pentru provocarea menstruatiei

Plante cu efect emanagog usor: patrunjel, ghimbir, coada soricelului, spilcuta, rozmarin, lavanda si salvie.

Plante medicinale cu efect emanagog mediu: pelin, ienupar, Actaea racemosa.

Plante cu efect emanagog puternic includ: (Mai multe dintre aceste plante sunt, de asemenea, enumerate ca abortive) Busuiocul cerbilor, Angelica, Juniperus sabina, ruta, , Asafoetida, vetrice, vitamina C, semințe de țelină, marul lupului.

Fructele de ienupar sunt cunoscute pentru efectul lor de aprovoca menstruatia. Studii recente au investigat efectul acestor fructe asupra corpului. Doza traditionala poate varia intre 2 si 10 g de boabe uscate de ienupar.

Busuiocul cerbilor (Mentha pulegium) este folosit de medicina populara ca stimulent menstrual si abortiv.Busuiocul cerbilor Mentha pulegium

Vetrice (Tanacetum vulgare) – aceasta planta contine cantitati mari de tuiona – stimulent menstrual. In timp ce vetricele induce in mod eficient menstruatia, o face doar la doze toxice sau aproape toxice. Se constata ca aceasta planta nu mai este folosita in medicina naturista deoarece riscurile depasesc cu mult beneficiile. Vetricele poate provoca palpitatii, probleme gastro-intestinale severe, convulsii.vetrice Tanacetum vulgare

Cum sa stimulezi menstruatia cu ajutorul plantelor?

Plantele medicinale care provoaca ciclul menstrual trebuie consumate sub forma de ceai. Doua dintre cele mai importante plante care sunt utilizate pentru a stimula menstruatia sunt ghimbirul si patrunjelul. Alte plante pentru inducerea menstruatiei, ce pot fi consumate sub forma de ceai, sunt: coada soricelului, salvia, rozmarinul, ienuparul, pelinul. Un ceai pentru provocarea menstruatiei este cel de lavanda.

Cum sa induci menstruatia, folosind patrunjel?

Patrunjelul este un stimulent menstrual bland ce te poate ajuta sa induci ciclul menstrual fara prea multe efecte secundare ca in cazul altor plante puternice. Patrunjelul este relativ slab ca planta emanagoga atunci cand este luat pe plan intern. Unii botanisti recomanda folosirea patrunjelului ca supozitor vaginal pentru a stimula fluxul vaginal.

Femeile care se confruntă cu tulburări menstruale pot consuma în condiții de siguranță ceai de patrunjel. Ceaiul poate fi preparat prin infuzarea frunzelor de patrunjel proaspete sau uscate în apă clocotită. Uleiurile volatile prezente în patrunjel duc la aparitia ciclului menstrual. Atunci când câteva cești de ceai de pătrunjel sunt consumate, se crede că uleiurile volatile gasite in patrunjel intra in fluxul sanguin și încep imediat sa induca contractii uterine, astfel cauzând dilatarea colului uterin. Câteva cești de ceai de patrunjel pot induce menstruația în câteva ore.

Cum sa provoci menstruatia cu vitamina C

Mai multe femei au încearcat inducerea menstruatiei cu vitamina C. Aceasta vitamina are capacitatea de a reduce nivelul de progesteron. Femeile care folosesc Vitamina C pentru inducerea menstruatiei sunt de obicei sfătuite să consume o cantitate mai mare de apă zilnic. Cu toate acestea, doza de vitamina C care este necesara pentru acest scop este relativ ridicata, ceea ce poate duce la anumite efecte secundare adverse. Prin urmare, înainte de a utiliza vitamina C pentru a stimula menstruatia este absolut esențial să se verifice un medic, pentru dozele recomandate.

Cum sa induci menstruatia, folosind un regim alimentar?

Exista multe alimente care stimuleaza menstruatia care ar trebui consumate in cantitati mai mari de catre femeile care doresc sa aiba un ciclu menstrual regulat. Unele dintre cele mai comune alimente consumate pentru a induce menstruatia includ fructele precum mango, papaya si ananasul. De asemenea, sucul de afine si cel de zmeura (fara conservanti sau zahar) au avut rezultate in inducerea menstruatiei.

In afara de alimente, exista si alte metode de a induce menstruatia. Deoarece stresul este unul dintre cele mai des intalnite motive pentru aparitia dereglarilor, este indicat sa se adopte practici care sa duca la reducerea acestuia. Aceste practici ar putea fi simple exercitii de yoga, meditatii sau chiar exercitii de respiratie rofunda. La unele femei au aparut rezultate excelente in urma unei bai fierbinti de relaxare, zilnic. Alta modalitate de a induce menstruatia este aceea de a utiliza o compresa fierbinte zilnica in zona abdominala (recomandabil un saculet cu apa fierbinte).

Bibliografie si surse online:

Articol etichetat cu:, , ,

Care este gandul tau?