Cum gasesti aur pur – Cum scoti aur din piatră

cum gasesti aur doua pietre

Gasesti aur peste tot în jurul tău. Uneori găsim aur mai mult într-un loc alteori mai puţin – cantitatea face diferența. Potrivit unor informaţii, cică şi noi oamenii avem aur în organism şi că toate din jurul nostru conţin fragmente de aur. Dar să vedem desigur cum gasesti aur și cum îl separi.

Cum gasesti aur?

Uneori ajută dacă ascultăm vorbe de la cei care trăiesc prin zona în care căutăm, sau cel mai simplu, la faţa locului facem o analiză. Râurile care conţin aur în general ne oferă la vedere mostre din acest metal preţios. Aurul este prezent acolo unde găseşti pe pietre o depunere argintie-sidefată, precum scoicile (dar şi acolo unde găseşti urme de fier sau în zonele radioactive – unde gasesti uraniu gasesti aur garantat). Această depunere sidefată confirmă că acolo în piatră este aur. Am găsit aur în două pietre, potrivit acestei teorii, vedeţi în pozele de mai jos:

După ce gasesti aur treci la zdrobirea pietrelor

Chiar dacă este o muncă grea, pentru a scoate aurul din piatră trebuie mai întâi să o zdrobim – nisip cu aur vrem să avem. Este nevoie de pulbere, aşa că procesul ţine de mecanisme, de maşinării căci nu poţi zdrobi piatra cu mâna liberă. Ideea e că potrivit documentarului, poţi crea o maşinărie manuală sau electrică, artizanală, un fel de “ciocan” şi să te apuci să zdrobeşti piatra. Bolovanii mari îi face manual mai mici iar pietrele mici unde ai gasit aur, selectiv, le treci la făcut nisip. Pentru început cel puţin 2 saci de piatră unde ai gasit aur. Deci primul pas este zdrobirea în fragmente mici, apoi fragmentele făcute pulbere cât mai fină.

Dacă gasesti aur în piatra cum separi aurul de nisip?

Cred că asta este prima parte interesantă din tot procesul. Un exemplu ca să separi aur ar fi mercurul. Este un metal special şi el va fi folosit pentru a scoate aur din piatră, aurul fiind singurul care devine lichid din nisip.

Cum gasesti aur, îl faci pulbere (nisip) și separi aurul

separi aurul cu cinabru vermilion
Vermilion – Click pe imagine pentru a o mări!

Presupunem că avem deja mercurul (dacă nu, el poate fi găsit în natură, în cinabru sau sulfură de mercur, HgS, sau într-o substanţă folosită chiar de pictori ca pigment, vermilion, extragerea mercurului fiind un proces strict chimic, periculos de altfel) după care amestecăm pulberea cu el.

Aurul, precum majoritatea metalelor, se poat “dizolva” în mercur, formând ceea ce se numeşte un amalgam. Amestecând mercurul cu pulberea, aurul se va dizolva în mercur, iar piatra va rămâne liberă, astfel vom avea apoi piatră şi amalgam.

Pasul următor este să separăm mercurul “nefolosit” din amalgam. Pentru asta folosim o bucată de piele de capră, tăbăcită. Punem amalgamul în piele şi stoarcem practic. Pe partea cealaltă iese mercurul, în interior gasesti aur cu depunere de mercur pe el.

Dacă gasesti aur separi mercurul de aur

Aurul este galben (știu că știi asta), iar pentru a-l obţine aşa, trebuie să eliminăm orice “semnătură” de mercur din amalgam. Asta este probabil ce-a dea doua parte interesantă din acest proces.

aur pur

Mercurul se ştie că are o temperatură de topire mai mică decât a aurului, ceea ce ajută extrem de mult. Pentru a separa aurul de mercur vom folosi un cartof. Chiar dacă pare ciudat, cartoful va putea reţine vaporii de mercur eliminaţi, pentru a nu se duce în atmosferă (procesul de încălzire a mercurului este periculos pentru om şi nu numai).

Cum?

Se taie cartoful în jumate, se face o scobitură în interior, care va trebui să acopere bucata de amalgam. Se pune bucata de amalgam într-o tavă, se acoperă bucata cu cartoful (să intre în scobitură perfect) după care se pune la foc timp de 50 de minute. După ce mercurul s-a evaporat, ceea ce rămâne în tavă este aur pur!

Ca să gasesti aur, trebuie să mergi la sigur. Dute în Munții Apuseni, pe râurile din apropierea vechelor mine și acolo gasesti aur. Să ai cu tine măcar 50g de mercur, o piele de căprioară, un ciocan mai zdravăn și curaj. Restul de materiale le găsești la fața locului. Dacă găsesti aur în pietre, nu te aștepta ca ele sa fie tari ca granitul. Pietrele cu aur sunt un conglomerat, depineri nisipoase, în straturi. Cu un ciocan de 2kg faci o grămadă de nisip cu aur.

Sper că acum ai motiv să mergi să gasesti aur!

Informaţiile despre cum să scoti aur din pietre, au fost furnizate într-un documentar din seriile Rough Science 3, sesiunea Noua Zeelandă. Practic erau nişte concurenţi ce au primit o provocare în locaţia în care se aflau, gasesti aur in pietre si il scoti cum știi tu mai bine.

Click aici pentru detalii (din păcate acest documentar nu mai este disponibil online gratuit)

Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

56 de răspunsuri la „Cum gasesti aur pur – Cum scoti aur din piatră”

  1. Salut sinpatisez foarte mult ce faceti si vreau sa unesc cu voii. Se poate Donea79@gmail.com

    1. salutare tuturor asi vrea sa ne unim an cautarea unei veti mai usoare cu mai multi bani eu am cumparat componente calculatoare si procesoare21b rami 32b placi telefoane67b etc care contin aur de24k dar e greu procesul de separare chimic si nu dispun de banii financiar

      1. Avatar Bogdan Cristescu
        Bogdan Cristescu

        Salut Dan! Din experienta, din cate telefoane am desfacut, mi se pare ca aurul cel mai mult l-am vazut pe placile de nokia. Practic cam toti pinii sunt din aur. Daca esti atent nu ai nevoie de nici un proces chimic ci de un pistol de lipit cu varful mic si scoti toate piesele manual. Cei care le recicleaza in cantitati mari nu au timp sa stea la fiecare piesa si le topesc, tu cred ca ai tot timpul. Deci aurul nu se gaseste in placile de baza ci in componente. Unelte mici de care ai nevoie ar fi un ciocanel sa spargi piesele, un suport tip menghina sa prinzi piesele si sa le strivesti .. desigur un pistol de lipit sa le eliberezi de pe placa..

        Atentie diodele contin siliciu! Siliciul in bataia luminii solare produce tensiune! Celulele fotovoltaice sunt pe baza de siliciu! Cu 4 diode cu interiorul descoperit pe jumatate, legate in serie, poti alimenta un ceas de mana cu energie solara, produce suficienta tensiune cam cat o baterie AG3! Practic cu 12-14 bucati poti alimenta un laser! Uite aici am scris mai multe informatii si ai si un video: https://jorjette.ro/energia-solara-gratuita-din-materiale-reciclate/

        Adica poti recicla si alte materiale! Cel mai mult siliciu gasesti in televizoare vechi si placi de baza de calculatoare tot vechi. Siliciul este si el scump, dar daca il topesti si faci sarma din siliciu, poti linistit sa iti faci propriile tale panouri solare!

      2. Avatar Marian
        Marian

        salut am o intrebare cum pot scoate aurul din telefoane ? te intreb pt ca am vreo 1000 de placi de telefoane

      3. Avatar Bogdan Cristescu
        Bogdan Cristescu

        Cum am zis si mai sus, aurul se afla in piese, pini, sau cipuri! Daca ai placile cu de toate cel mai simplu e sa selectezi manual metalele si sa le topesti apoi pentru un amalgam cu aur. Amalgamul cu aur il poti folosi apoi la a doua separare, ca sa scoti aurul din el!

        Aurul folosit la telefoane si componente PC (pinii la procesoarele de calculator sunt toti din aur) este de 24k sau 18k.

        Poti separa aurul din amalgam, cu mercur din termometre, si aplicand tehnica explicata in articol! Aurul este singurul metal care se topeste in mercur! Pur si simplu in contact unul cu altul, aurul se topeste si restul metalelor nu. Amalgamul de aur cu mercur este iar mai aproape de momentul final!

        Mai vrei? Sau treci la treaba?

  • Exista in Romania un forum despre asa ceva pentru cei pasionati? Sau facem noi unul? 😀 va rog sa ma contactati! surugiu.daniel@gmail.com

    1. Shady, eu personal nu stiu de un forum al pasionatilor de aur. Dar daca faci unul, fii si sigur ca cei care sunt cu adevarat pasionati nu au timp de asa ceva. Cea mai buna intrebare ar fi: Daca ar exista un forum al pasionatiolor de aur, ce ar oferi celor care stiu deja informatii? Un forum se face usor, dar curiosii sunt mai multi decat cei care pot satisface curiozitatile… plus.. nu oricine isi permite sa cumpere anumite echipamente si cand e vorba sa munceasca putin, prefera sa faca pe seful … deci multi curiosi si putini pasionati!

      Tu ai vreo idee anume cum sa faci acest forum? …

      Pana una alta, daca cineva doreste mai multe informatii despre aur, poate deschide un subiect nou pe forumul Jorjette -> http://www.jorjette.ro

      Personal voi oferi raspuns la orice intrebare postata acolo!

  • ma intereseaza o colaborare -sunt din prahova

  • Avatar Pedro Sebeiro
    Pedro Sebeiro

    Hai sa vorbim sa colaboram cum ?……………asa ! Moldova Adrian s-au (Moldova Adrian) si numar de telefon imposibil 024743696 …………da date de contact reale.

  • bunicul meu are o gradina surpata la capetele ei sunt doua guri de mina.bunicul de 90 de ani a zis ca a prins cativa ani de exploatare.nu stiu daca era aur ceea ce stiu ca zona e radiata si era una din cele mai importante mine de uraniu.nu vb aberatii sunt din zona

  • de exemplu eu pot sa gasesc 100 gr. 20-50 kg de aur numai imi trebue tehnologie cine vrea sa colaboreze sunati 024743696 Moldova Adrian

    1. depinde ce poti gasi aur este an multe forme fiecare are tehnologia lui.ma refer aur aluvionar sau aur an roci adica filon sau telururi etc
      de vrei sa discutam ma poti contacta pe sony_pescarul@yahoo.com

  • Avatar sebastian
    sebastian

    sa zicem ca as gasi niste aur pur cu saitrocul , vreo 20 de grame de ex . unde as putea sa il vand , nefiind in regula cu acte de cautator etc

    1. Sebastian, cel mai simplu îl vinzi în afară! Din păcate dacă vrei să te duci la trezoreria româniei, să vinzi la un preţ mic nu la preţul normal, dacă nu ai acte cred că ţi se face dosar penal, poate faci chiar şi puşcărie ori scapi numai cu amendă. Dacă mergi în străinătate, pe piaţa neagră iei şi mai mulţi bani şi nu faci nici puşcărie.

      Se vorbea ca Mugur Isărescu să redeschidă porţile Băncii Naţionale Române la a cumpăra aur de la oameni, din nou cum a fost până în 1992. Se pare că asta va modifica tratatul dintre şmecherii de la condurea ţării şi canadieni cu privire la exploatarea celor 1200 de tone de aur din munţii de la Roşia Montana. Sigur se vor duce oamenii să caute aur acolo mai ales că locul e al oamenilor nu a unuia de la conducere care îl vinde în numele românilor.

      În fine, suntem prostiţi asta e idee!

      1. SALUT BOGDAN IMI POTI TRIMITE NUMARUL TAU DE TEL AS VREA SA VB CEVA CU TINE DACA SE POATE$ TRIMITEL PE ADRESA ASTA simon.alin@libero.it ms

  • Tocmai ti-am trimis datele mele de contact…
    Observ ca avem cel putin citeva lucruri in comun…
    Faza cu aurul coloidal ma preocupa si pe mine …aurul fiind foarte scump , am cochetat o vreme cu ideea folosirii argintului coloidal….nu am gasit prin zona sursa de incredere pentru sirma de argint…e nevoie de puritate foarte mare

    Aurul este intr-adevar mai tentant avind efecte mult mai puternice inclusiv in aspect energetic ( amplifica un tip de energie asa numita energie Yang care este deficitara la marea majoritate a oamenilor…

    Apropo… ce sirma folosesti la electrozi ( diametrul) si cit te-au costat.Presupun ca stii ca sirma respectiva trebuie sa aiba o puritate foarte mare 99,9% altfel apar efecte adverse de la metalele cu care este aliat aurul respectiv…

    Recent mi-am cumparat o carte legata de modul de obtinere a elementelor monoatomice cunoscute sub numele de ormus ,elemente care au efecte puternice asupra ADN-ului curatindu-l si reprogramindu-l in aspect profund benefic si spiritual https://www.ormusbook.com/

    Elemente monoatomice se gasesc de vinzare si la noi in Romania dar sint extrem de scumpe asa ca eu prefer sa incerc sa le obtin singur…
    asta in treacat fie spus…poate scrii un articol despre acest subiect…

    Iata si siteul prin care se vind elemente ormus…http://www.ormus.ro/

  • Iata inca o scula care poate fi folosita
    de incepatori fara prea multa investitie, si care poate fi facuta de oricine acasa..

    Aici as vrea sa punctez inca o data un aspect si anume , necesitatea de a intra in legatura cu oameni cu experienta care cunosc zone bogate in aur…

    1. buna mihai din intamplare am intrat in acest blog ,citind ceea ce ai scris vreau sati zic ca sunt un pasionat de asa ceva si asi vrea sa vorbim mai multe in aceasta privinta daca vrei sunama la acest nr 0757727825 poate reusim sa colaboram o zi buna si astept sa ma suni

  • Si inca un filmulet sugestiv pe care l-am gasit mai adineauri

  • Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *