Cuisoarele – antiseptic pentru durerile de dinți și indigestie

Cuisoarele (Syzgium aromaticum) – sunt bobocii de flori, nedeschiși, uscați la soare, a unui copac dens, veșnic verde. Ele au o puternică aromă picantă ce condimentază alimentele și previn greața. S-ar putea sa fie mici, dar sunt adevarati giganți atunci când vine vorba de nutritie si sanatate naturala.

Cuisoarele – beneficii pentru sanatate

Florile sunt folosite pentru a calma durerile de ochi. Uleiul esențial de cuișoare, extras din frunze și boboci de flori, este un puternic antiseptic pentru durerile de dinți și indigestie. Acesta se adaugă și la cosmetice, parfumuri și țigări. Există și anestezice care au ca bază extract de cuișoare.

Cuisoarele ofera multe beneficii organismului: o digestie mai buna, au proprietati antimicrobiene, lupta impotriva cancerului, protejeaza ficatul, stimuleaza sistemul imunitar, controleaza diabetul zaharat, pastreaza calitatea oaselor, combat durerile de cap si de dinti, plus ca au si proprietati afrodisiace.

Amelioreaza infecțiile respiratorii – consuma ceai de cuisoare pentru a diminua sau a preveni raceala si gripa. De asemenea, acest ceai este folosit ca expectorant, fiind o metoda simpla de eliminare a flegmei. Cuisoarele sunt analgezic natural și, de asemenea, ataca bacteriile, astfel încât acestea te vor ajuta să scapi de durerile de gât.

Reduc inflamatiile. Se utilizeaza ulei de cuisoare pentru durerile musculare, artrita si reumatism. De asemenea, ajuta la vindecarea zgarieturilor si a vanatailor.

Sugestii de consum in scopuri medicinale

  • Tine un cuisor (mugure) in gura sau fa gargara cu ulei de cuisoare diluat cu apa calduta pentru a ameliora durerile de dinti sau cele de gat. Daca te obisnuiesti sa mesteci cate un mugur zilnic sau cat de des posibil, acest lucru va ajuta la mentinerea sanatatii dintilor, a unei respiratii proaspete si a curateniei orale. Efectele benefice insa se vor rasfrange asupra intregului organism.
  • Se fierb cativa muguri in apa si se inhaleaza aburul pentru a trata afectiuni respiratorii.
  • Se fierb cativa muguri si ceaiul astfel obtinut se consuma dupa masa pentru o mai buna digestie, pentru tratarea greturilor si chiar pentru prevenirea varsaturilor.
  • Uleiul de cuisoare diluat cu apa se aplica pe rani ca antiseptic.
  • Cuisoarele se pot transforma in pudra si aceasta consumata in amestec cu miere. Se prapara o cantitate mai mare de amestec (un borcanel de miere cu pudra de cuisoare) ce poate fi consumat, in mod regulat, dupa 6 ore de la preparare.

Valoarea nutritiva a cuisoarelor

Substantele nutritive gasite in 100 g de cuisoare includ 65 g carbohidrati, 6g proteine, 13 g lipide, 2g zaharuri, 274 calorii si fibre dietetice. Mineralele din cuisoare includ calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu si zinc. Vitaminele includ vitamina C, tiamina, riboflavina, niacina, acid folic, vitamina B6, vitamina B12, vitamina A, vitamina E, vitamina D si K.

Părți folosite: frunzele și bobocii florilor

Utilizări magice: se folosesc pentru divinație, dragoste, eliberare, inspirație. Se ard pentru a alunga gândurile negative, pentru a-i opri pe alții să bârfească despre tine.

Aromoterapie: uleiul esențial de cuișoare se folosește în cazurile de greață, flatulență, astm, bronșită, artrită, reumatism, dureri dentare, diaree, infecții, ca analgezic și antiseptic; îndepărtează insectele (țânțarii).

Calități cheie ale uleiului de cuișoare: tonic, stimulativ, afrodisiac, cu efecte de încălzire, reconfortant, purificator, de activare.

Ganduri si impresii pentru "Cuisoarele – antiseptic pentru durerile de dinți și indigestie":

Care este gandul tau?