Cronobiologia și silueta – respectarea orologiului interior

cronobiologia si silueta

Preocupările feminine vizând silueta reprezintă o constantă. Poate de aceea nici cercetătorii nu întârzie să-și prezinte ultimele ipoteze în materie. Ca o noutate apare astfel regimul recomandat de nutriționista americană dr. Nadine Montguillot. Regimul, bazat pe „legile” cronobiologiei, vă asigură ca în zece zile puteți slabi cu trei kilograme fără a vă lipsi de plăcerea de a savura alimentele preferate. Condiția esențială este de a învăța când, la ce oră și ce trebuie să mâncați. Organismul uman nu este același în repaus sau în activitate, dimineața sau seara.

cronobiologia

Ceea ce face de câțiva ani cronobiologia pentru medicamente, indicand ora optimă pentru obținerea efectului dorit, poate face și în nutritie. Crononutriția ne amintește, de exemplu, că asimilarea grăsimilor este foarte lentă în timpul nopții, motiv pentru care ar trebui consumate la prânz, nu seara. În schimb zaharurile ard rapid în timpul somnului.

Este deci de preferat ca alimentele bogate în glucide să fie consumate seara. Dacă veți consuma la cină paste făinoase sau aluaturi, nu riscați să vă îngrășați, ci dimpotriva.

Crononutriția presupune respectarea „orologiului interior” al organismului. Dacă acestor principii le asociați un mediu hipocaloric, în zece zile puteti slăbi 3 kg. Dr. Nadine Montguillot ne atenționează că momentul cel mai potrivit pentru începerea regimului îl reprezintă acela când vă simțiți în formă. Dacă traversați o perioadă de anxietate, de nervozitate, aveți puține șanse de reușită. Oricum, rețineți amănuntul că în cele zece zile meniurile vor fi hipocalorice.

Iată și alte sfaturi sugerate de nutritionista americană:

  • Nu depășiți 10 grame de unt zilnic sau o lingură de ulei (de preferat de măsline).
  • Între mese (ce nu vor fi mai multe de trei pe zi) beți 2 litri de apă plată (cea mai recomandată este apa de izvor, însă e mai dificil de ajuns până la ea).
  • Sunt de preferat proteinele din carne (de pui sau vită) sau peste.
  • Cel puțin în cele zece zile de regim, renuntați la alcool.
  • În fiecare seară, înainte de culcare beți un ceai diuretic.

Efectul nu va întârzia. În zece zile puteți dobândi silueta visată.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *