Cosulete de mamaliga umplute

Cosulete de mamaliga cu fasole rosie

Aceasta este o reteta unica ce poate fi pregatita pentru o masa festiva, avand in vedere designul special al cosuletelor de mamaliga. Deasemenea, reteta este perfecta si pentru cei care sunt la dieta cu mamaliga (in special persoanele care sufera de diabet). Sosul salsa mexican este optional de facut acasa, dar pentru un gust deosebit si pentru o servire speciala, eu va recomand sa il preparati.

Umplutura pentru cosulete de mamaliga

  • 1 conserva fasole rosie
  • 1 conserva mica boabe de porumb (sau porumb congelat)
  • 1/2 praz
  • 2 ridichii
  • 1/2 piept de pui

Ingrediente sos salsa mexican:

  • 2 cepe
  • 4-5 rosii
  • 2 ardei iuti rosii,
  • 1/2 lingurita de coriandru boabe pisate
  • 1/2 lamaie
  • 3 linguri ulei masline,
  • sare

Mod de preparare cosulete mamaliga

Se pune apa cu sare la fiert. Cand apa da in clocot, adaugati in ploaie malaiul. Amestecati continuu pentru a nu se forma cocoloase. Acoperiti mamaliga cu un capac si o lasati sa se “coaca” timp de 15-20 minute la foc mic. Dupa ce o luati foc adaugati untul si branza rasa sau sfaramata cu furculita. Amestecati bine pentru omogenizare. Puneti cu lingura in forme de silicon compozitia de mamaliga, apoi dati-le la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 10 minute. Atentie! Nu le puneti la microunde!

 Mod de preparare umplutura pentru cosuletele de mamaliga

  1. Fasolea si porumbul se scurg de apa si se trec printr-un jet de apa rece, apoi se lasa intr-o strecuratoare la scurs.
  2. Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare sau cu o lingura de condimente baza pentru mancare. Dupa ce s-a racit putin se taie cubulete.
  3. Prazul si ridichiile spalate se taie rondele.
  4. Amestecati usor toate ingredientele si le asezati in cosulete. Le puteti orna cu un fir de patrunjel.
  5. In momentul servirii adaugati sosul de salsa mexican, care poate fi cumparat sau facut in casa.

Mod de preparare sos salsa

  1. Spalam si curatam ardeii de seminte.
  2. Rosiile le spalam, apoi le decojim.
  3. Tocam toate legumele marunt, apoi le amestecam cu coriandru, zeama de lamaie si uleiul.
  4. Lasati la marinat 24 ore inainte de servire. Se pot lasa la marinat si o ora daca timpul nu este de partea voastra:)

Pofta buna si o viata sanatoasa sa aveti!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

24 de răspunsuri la „Cosulete de mamaliga umplute”

  1. răbdare şi tutun!

  2. o sa-ti fur reteta ,dar sa-mi dai drepturi de autor :)))

Dă-i un răspuns lui miron Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *