Cosmetica naturista – masti pentru ten normal si uscat

masca pentru ten normal masti pentru ten normal

Ingrijirea tenului necesita foarte multa atentie si delicatete. De aceea vreau sa punctez importanta folosirii unor masti cosmetice, ca hrana pentru piele. Iata deci cateva masti pentru ten normal si uscat.

masca pentru ten normal masti pentru ten normal

O mască cu efecte binefăcătoare asupra tenului normal si uscat se poate realiza astfel: o banană, 1 lingură de smântână proaspătă, 1 gălbenuş de ou. Se amestecă şi se aplică pe tenul curăţat în prealabil şi umezit. Timpul de acţionare este de 15-20 minute. După, masca cosmetica se va îndepărta, iar tenul se va clăti cu apă minerală sau infuzie călduţă de muşeţel. Are efect vitalizant şi hidratant.

Pentru tenurile ofilite şi ridate se poate folosi infuzia de albăstrele realizată din 3 linguriţe plantă la o cană cu apă clocotită. Se fac loţionări zilnice ce vor avea ca efect tonifierea tenului şi atenuarea ridurilor.

Masti pentru ten normal si uscat

O altă masca pentru ten normal, deosebit de eficientă se poate realiza din:

  • o banană coaptă,
  • o linguriţă cu miere de albine,
  • 10 picături vitamina E. Totul se amestecă şi se aplică pe ten timp de 20 de minute, după care se va îndepărta şi clăti cu apă călduţă. Reţeta are efect vitaminizant şi hidratant.

Pentru tenurile uscate sunt indicate şi compresele, aplicate zilnic, cu infuzie din amestec, în părţi egale, din următoarele plante: coada şoricelului, gălbenele, albăstrele şi isop. Se prepară infuzia dintr-o linguriţă de amestec la o cană de apă clocotită. Se aplică comprese călduţe pe ten.

Pentru tenurile ridate, uscate, obosite: comprese cu infuzie din 4 linguri de asmăţui la o cană cu apă clocotită. Se aplică pe ten şi decolteu, dimineaţa şi seara, comprese călduţe cu această infuzie.

O mască puţin costisitoare, dar care ajută la întreţinerea prospeţimii tenului este cea realizată dintr-o infuzie de flori de levănţică, o linguriţă de flori de muşeţel, o linguriţă de nalbă mare la o cană de apă clocotită. La lichidul filtrat se va adăuga amidon până ce va căpăta consistenţa unei măşti. Se aplică pe faţă şi se va lăsa să acţioneze timp de 20 de minute. Se va îndepărta cu apă călduţă.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *