Gomajul pielii cu retete cosmetice naturiste

gomaj

Gomajul este un procedeu cosmetic de curăţire în profunzime a pielii ce are ca scop eliminarea celulelor moarte , a punctelor negre şi a excesului de sebuum.

gomajul fetei cu retete cosmetice naturiste

Pentru acest procedeu se realizază o pastă granuloasă care odată cu masajul ce trebuie efectuat va elimina impurităţile de pe suprafaţa pielii şi va favoriza circulaţia sanguină. Este indicat a se folosi după o demachiere corectă a pielii.

Avantajele pe care le oferă gomajul:

  • stimulează regenerarea celulelor,
  • pielea redevine receptivă pentru preparatele cosmetice pe care le veţi folosi ulterior.

Este indicat ca înainte de a se efectua gomajul propriu-zis, tenul să fie supus unei băi de aburi :

  • se face o infuzie de ceai de muşeţel sau de gălbenele
  • se stă deasupra aburilor cu capul acoperit de un prosop pentru a nu-i lăsa să fugă.

Gomajul cu reţete cosmetice naturiste ieftine şi uşor de preparat si aplicat

  1. Se realizează o pastă din tărâţe de grâu şi câteva linguriţe de lapte călduţ sau de ceai (cel folosit pentru baia de aburi). Se aplică amestecul pe piele şi se lasă să acţioneze 5 minute. Gomajul continuă cu un uşor masaj cu mişcări circulare până se îndepărtează pasta. Apoi cu un tampon cosmetic îmbibat în infuzia de mușețel sau gălbenele se curăţă complet pielea.
  2. Se amestecă câteva linguri de mălai cu câteva linguriţe de lapte călduţ. Se aplică amestecul pe faţă, gât, decolteu şi se lasă să acţioneze 10 minute. Se face apoi un uşor masaj şi se clăteşte cu apă călduţă. Se recomandă de asemenea dupa gomajul pielii, folosirea unei creme hidratante.
  3. Se realizează o pastă din 5 linguri de nuci pisate la care se adaugă câteva linguriţe de apă călduţă. Pasta se aplică pe faţă timp de 10 minute după care urmează masajul uşor cu mişcări circulare şi clătirea cu infuzi călduţă de muşeţel.
  4. Pentru tenurile seboreice este indicat a se folosi gomajul cu sarea iodată grunjoasă. Aceasta se aplică pe tenul umezit şi se lasă să acţioneze 3 minute după care se face un uşor masaj cu degetele puţin umezite. Se clăteşte pielea cu infuzie călduţă de muşeţel şi se aplică o cremă hidratantă cu vitamine.

Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Un răspuns la „Gomajul pielii cu retete cosmetice naturiste”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *