Cosmetica naturistă – tratamente pentru celulita

celulita

Celulita este un proces inflamatoriu al ţesutului adipos subcutanat şi se prezintă sub forma depunerilor de grăsime de la nivelul coapselor, abdomenului, genunchiului, etc. Apare în special la femei datorită alimentaţiei excesive, constipaţiei, dezechilibrelor hormonale, tulburărilor de digestie cât şi a altor cauze.

celulita

Pentru tratarea acestor probleme se recomandă repaus alimentar numai cu lichide 2 zile pe săptămână, masaj, gimnastică şi tratament intern cu infuzie de urzică, păpădie şi rădăcină de mărar.

Ca tratament extern – se pot face cataplasme pentru zonele afectate cu infuzie de iederă, rostopască, pir, creţuşcă, viţă de vie şi codiţe de cireşe (50 g de plantă la un litru de apă clocotită). Mai puteţi face masaje cu tinctură de sovârv şi oţet medicinal de iederă, obţinut prin macerarea a 50  g de plantă într-un litru de oţet dat în clocot, cu timp de macerare de 6 ore.

De asemenea, mai puteţi utiliza o cremă foarte eficientă pe care o puteţi prepara din 25 g de unt, 12 g ceară naturală şi 30 ml de suc de struguri. Se topeşte ceara şi untul într-un vas emailat apoi se adaugă sucul de struguri şi se amestecă continuu. Se lasă să fiarbă până amestecul capătă consistenţa unei alifii. Cu acest unguent se masează în profunzime porţiunile atinse de celulită.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *