Cosmetica naturistă – baile de infrumusetare

bai de infrumusetare

A sosit vara totodată şi vacanţa. Cum fiecare îşi doreşte să arate cât mai bine, din motive lesne de înţeles, iată şi câteva reţete de îngrijire şi înfrumuseţare a pielii – baile de infrumusetare.

Baile de infrumusetare pentru o piele tanara si revigorata

baile de infrumusetare si intinerire

Baia cu drojdie este foarte bună pentru persoanele cu piele uscată şi aspră. Se dizolvă 100 g de drojdie de bere proaspătă într-un litru de apă călduţă, apoi se amestecă cu apa din cadă care nu trebuie să depăşească temperatura corpului. Baia durează un sfert de oră.

Baia cu suc de lămâie. Se storc şase lămâi, se strecoră sucul şi se amestecă cu 2 litri de zer. Se toarnă în apa din cadă şi se stă scufundat timp de 15 minute. După baie faceţi duş şi ungeţi corpul cu o cremă hidratantă sau cu ulei.

Baia cu sare de mare. Se presară în cadă un pumn de sare de mare apoi se lasă să curgă apă caldă. Se dizolvă două ceşti de miere de albine într-un litru de lapte cald şi se toarnă amestecul în cadă.

Baia cu lapte. Persoanelor care au pielea uscată şi aspră li se recomandă să-şi ungă corpul cu ulei de măsline sau germeni de grâu. În cadă se toarnă 3 litri de lapte. La fel ca şi în celelalte exemple se stă scufundat 15 minute, după care se face duş.

Baia cu tărâţe are proprietatea de a curăţa porii şi de a face pielea foarte fină. Se folosesc 250 g de tărâţe de grâu care se fierb aproximativ 15 minute în 3 litri de lapte. După ce se răceşte, se strecoară şi se toarnă în apa din cadă. Baia durează 20 de minute.

Baia cu infuzie de salvie are proprietăţi antiseptice, astringente şi temperează transpiraţia. Într-un vas  emailat se pune 1 litru şi jumătate de apă la fiert. Când clocoteşte se adaugă 5 linguri de salvie şi 3 linguri de ceai negru. Se lasă la infuzat o jumătate de oră, după care se strecoară şi se adaugă la apa de baie.

Baia cu infuzie de rozmarin are proprietatea de a înviora  şi de a menţine tonusul pielii. La 1 litru şi jumătate de apă clocotită se pun 6 linguri de rozmarin. Se procedează ca şi la baia cu infuzie de salvie.

Să nu uiţi că şi ambientul este important în timpul unei băi, în aşa fel încât să-ţi ofere o stare de relaxare. Baile de infrumusetare sunt un adevarat succes pentru noi femeile si pot fi repetate ori de cate ori simti nevoia. Te vei simti cu mult mai bine si vei simti cum ai scapat de greutatea stresului si a problemelor care te urmaresc uneori.

Incearca baile de infrumusetare si vei multumi naturii si divinitatii ca ai posibilitatea sa te bucuri de un ritual asa de placut.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *