Tratamente impotriva acneei – scapă de acnee Natural

tratament impotriva acneei - ulei de masline pentru acnee chistica

Acneea se manifestă prin erupţii diferite ce pot apărea pe faţă, piept, umeri, spate, etc şi este realizată la nivelul glandelor sebacee.

Factorii care favorizează apariţia acneii sunt: predispoziţie genetică, tulburări ale glandelor endocrine, flora microbiană, surmenaj, diverse tulburări digestive, etc.

Cel mai bun tratament impotriva acneei şi a coşurilor este masajul facial cu produse naturale, alături de o gândire pozitivă.

Cei mai multi dintre noi, în asemenea momente, merg la medic. Acestia nu fac decât să ne ofere tratamente foarte puternice ce ne afectează organismul. Se pare că există şi cauze spirituale sau să le spunem psihologice  ale acneei. Cea mai pregnantă este a neacceptării. ” Nu mă accept aşa cum sunt şi în acest mod mă izolez de ceilalţi, îi fac şi pe ei să nu mă accepte”. Din acest motiv este nevoie în aceste cazuri de o gândire pozitivă, bazată pe încrederea în propria persoană, în puterea de autovindecare.

Îmi amintesc că mie mi s-a prescris împotriva acneei, la vârsta de 17 ani Roaccutane, tratament foarte puternic. Efectele erau de a usca pielea, buzele. Imi amintesc că mi s-a precizat să nu fac copii pe o perioadă de 2 ani pentru că există un risc crescut de a se naşte cu malformaţii. Într-adevăr, au apărut efecte împotriva acneei, dar şi alte neplăceri pe lângă.  Efectele erau acelea de  uscare exagerată a pielii, inclusiv a buzelor care ajunseseră să mă usture. Am renunţat la ele după ce am dat şi foarte mulţi bani.

Uleiul de măsline – Tratament impotriva acneei

Am început să-mi fac masaj  minim 10 minute pe zi cu ulei de măsline, cu cremă de gălbenele sau alte creme naturiste. Înainte de masaj îmi faceam ceai de gălbenele şi muşeţel, stăteam în abur cât rezistam după care cu o dischetă înmuiată în ceai îmi ştergeam faţa de câteva ori, urma gomajul, după care făceam masajul.

La început, mă simţeam foarte complexată, nu-mi plăcea de mine. Apoi am început să mă privesc cu alţi ochi şi au apărut transformările la nivelul feţei. E mai greu cu urmele, dar cu masaj, dispar şi acestea.

Ulei de masline impotriva acneei

Mai nou am găsit o combinaţie foarte interesantă de ulei de măsline amestecat cu ulei de migdale şi ulei de sâmburi de struguri (se găsesc la magazinele naturiste), le-am amestecat pe toate trei într-o sticluţă în care am adăugat câteva petale de gălbenele, flori de salcâm şi de muşeţel.

Un alt tratament împotriva acneei – se ia câte o jumătate de linguriţă de şofran indian şi lemn de santal măcinat ( se găsesc la magazinele sau farmaciile cu produse naturiste) şi se adaugă apă până se formează un terci care se aplică extern. Se mai poate bea , de două ori pe zi, o jumătate de ceaşcă de zeamă de aloe până când pielea redevine curată.

Ce trebuie sa faci pentru a scapa de acnee – Sfaturi utile

  1. Stresul poate juca un rol semnificativ în înrăutăţirea acneei. Neutralizaţi stresul prin exerciţiu fizic în aer liber.
  2. Curăţind pielea la fiecare 46 de ore veţi împiedica creşterea bacteriană. Spălarea poate fi efectuată cu sau fără burete. Folosind apă călduţă, frecaţi uşor dar ferm cu spumă de săpun timp de 1 minut. Clătiţi tot cu apă călduţă- repetaţi spălarea.
  3. Multe loţiuni şi produse cosmetice conţin substanţe chimice care pot agrava acneea. Unele dintre cele mai populare produse comerciale pentru îngrijirea pielii pot fi cei mai mari vinovaţi în problemele pe care le avem cu pielea.
  4. Un bun tratament impotriva acneei sunt compresele cu amidon din porumb, bicarbonat de sodiu sau o combinaţie din acestea două.
  5. Se recomandă folosirea unei îmbrăcăminţi din bumbac 100% şi deasemenea lenjerie de pat din bumbac.
  6. Nu stoarceţi bubiţele şi coşurile, întrucât această acţiune împinge capul negru mai adânc, sub piele.
  7. Nu lăsaţi părul să atingă faţa, evitaţi acest lucru printr-o tunsoare scurtă sau cu ajutorul agrafelor.
  8. Nu vă puneţi mâinile pe faţă nici măcar nu atingeţi faţa cu degetele, folosiţi mereu o ţesătură curată chiar şi când vă scărpinaţi.
  9. Soarele vă ajută împotriva acneei, crescând grăsimea pielii prin epicheratină şi prevenind blocajul glandelor de la suprafaţă. Este recomandat suficient soare pentru a induce o uşoară roşeaţă a pielii. Este de dorit relaxarea asociată cu plaja.
  10. Sensibilitatea alimentară este o cauză cunoscută pentru apariţia acneei.Laptele, ciocolata, nucile, arahidele şi ouăle sunt agenţi vătămători obişnuiţi. Restricţia la sare poate fi binefăcătoare. Evitaţi alimentele bogate în  sodiu, cum ar fi cartofii prăjiţi, ketchup-ul, produsele lactate pentru o perioadă de probă de 2 săptămâni. O dietă lipsită de grăsimi a fost apreciată ca fiind binefăcătoare.
  11. Beţi apă multă pentru a avea urina deschisă la culoare. Astfel secreţiile vor fi mai fluide şi mai uşor de eliminat.
  12. Unii pot avea o erupţie de coşuri pe piele de la propria salivă care se scurge noaptea pe piele.
  13. Evitaţi gulerele strâmte şi caschetele.

Simple reţete pentru tratarea acneei

Tratament facial naturist impotriva acneei
  • Infuzia de gălbenele pentru spălături.
  • Intern – infuzie de chimen, 10 g la litru. Se beau 2 căni pe zi pentru tulburările digestive care determină uneori apariţia acneei rozacee.
  • Dietă echilibrată, de preferință vegană, fără produse de origine animală. Se recomandă împotriva acneei, consumul de hrană crudă, hrană vie!
  • Măștile faciale pot fi foarte eficiente și hrănitoare, însă acestea se fac în funcție de tipul de ten.

Cura de violete sau toporași împotriva acneei

Această cură se ţine în luna martie-aprilie pentru că violetele sau toporașii înfloresc pe toată perioada acestei luni. Se face o cură de 6-8 săptămâni cu infuzie de flori proaspete. Împachetările feţei se fac cu flori uşor opărite  (se pun pe piele şi se acoperă faţa cu un prosop) sau comprese de ceai de flori aşezate pe faţă. Această cură are un efect deosebit.

Infuzia de violete se prepară din 2 linguriţe de plantă la un sfert de litru de apă clocotită.  Se lasă să se infuzeze 10 minute, apoi se strecoară. Din ceai se bea o cană dimineaţa şi o cană seara. Compresele se fac numai după- amiază sau seara când nu se mai iese la aer sau la plimbările obişnuite prin orasş Este de preferat a se evita praful.

Cam aste e ce sugerez! Să vă fie de folos!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

30 de răspunsuri la „Tratamente impotriva acneei – scapă de acnee Natural”

  1. Cel mai bun tratament pe care medicul mi-a prescris si care mi-a vindecat acnee e pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai-tea tree de la Thursday Platation. Am folosit patru produse: o spuma naturala, o lotiune tonica, o crema hidratanta si un gel medicinal anti-acnee. La mine aceaste produse au functionat si mi-au curatat tenul de cosuri si puncte negre. Il recomand.

  2. Acneea este o afectiune medicală gravă căreia medicii nu i-au gasit încă un leac universal ce sa funcționeze 100%, crezi ca niste uleiuri rezolva asta? Sunt băiat si am acnee de 6 ani si am incercat de toate, ceaiuri cu care ma spalam, uleiuri, extractii regulate antibiotice si nimic nu a functionat așa cum ma asteptam si nu am Cea mai gravă forma de acnee. Doar acum dupa o luna și jum de tratament cu Roaccutane pot sa zic ca 80% din cosuri au disparut. Acneea e foarte influentabila de hormoni si de aceea cred ca la tine e acest lucru de vina caci si Sora mea a avut probleme mari cu acneea si cand a inceput sa ia anticonveptionale pe la 20 de ani i-au dispărut. Singura cale prin care puteti scapa de acnee e prin urmarea sfatului unui medic specialist dermatolog, cred ca dupa 9 ani de facultate stiu si ei ceva despre acnee. Eu am urmat sfatul lui si sunt cu adevarat multumit.

    1. Parerea ta, insa pentru mine nu conteaza pentru ca viziunea mea este total diferita. In primul rand eu sunt femeie, iar ca femeie, eu ma astept sa dau nastere unui copil, cel putin. Din punct de vedere medical, daca iei Roaccutane, timp de 2 ani de zile, cel putin ti se spune clar ca nu ai voie sa faci copii pentru ca acestia se pot naste cu malformatii. Pe tine lucrurile astea probabil nu te intereseaza, dar pe mine da, si asta imi demonstreaza clar cat de puternice sunt aceste medicamente pentru organism, si imi dau seama ca pelanga faptul ca probabil ajuta la disparitia acneei, distruge pe de alta parte ceva.

      E alegerea fiecaruia ce consuma, iar eu in principiu, de fiecare data aleg un remediu natural de care pot fi 100% sigura. Tie se pare ca nu iti pasa, vrei doar sa arati bine in exterior, ceea ce se intampla in interior nu vezi si crezi ca e totulok.

  3. ia id meu ca sa imi poti da si mie mai multe indicatii , sa inteleg mai bine , cam in cat timp dispar cosurile cu acel tratament , cat timp trebuie sa il tin pe fata , ce regim alimentar trebuie sa tin etc. De exemplu tin un regin alimentar cam de 1 luna si deja se vad schimbari . Cum mam lasat de acest regim iar au reaparut :(( . Mai folosesc si o crema pt cosuri care se numeste Unguent de Cutaden care se gaseste la farmacie si este si ieftin , isi face si efectul repede , dar te rog adaugama in lista ta de mess sa vb mai bine cum sa prepar acele tratamente mai exact cu si ce sa fac te implor pt ca ma lupt cu aceste cosuri de 4 ani si am 17 ani ,deci iti poti da seama ce rau mam simtit …. 😉

    1. Avatar codrici florina
      codrici florina

      poti sa mai folosesti pt acnee;o solutie din 5ml betadina+5ml acetona se ia cu un betisor de ureche si se tamponeaza locurile afectate sau apa de tarite de griu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *