Cordocenteza sau recoltarea percutanata de sange ombilical

Testarea sanguină ombilicală percutană (PUBS) este o procedură destul de nouă prin care se recoltează direct sânge fetal. Avantajul este reprezentat de faptul că aceste teste pot fi realizate mult mai rapid, în special analizele cromozomiale. Procedura nu este lipsită de riscuri şi nu este la fel de răspândită ca amniocenteză sau CVS. Discutaţi cu medicul în legătură cu riscurile pe care le implică.

Toate aceste teste de diagnostic au implicaţii de natură etică atunci când sunt cuplate cu posibilitatea de provocare a unui avort, în cazul în care decideţi să faceţi această procedură. Trebuie să decideţi care, dacă este cazul, afecţiuni v-ar determina să eliminaţi această sarcină. De asemenea, în cazul unei boli moştenite, un copil poate fi afectat mai serios decât altul.

Ce ar trebui să fie făcut în cazul în care un făt are 50% şanse să se nască cu o boală devastatoare? Ce veţi face dacă dumneavoastră căutaţi o boală şi descoperiţi accidental o alta?

În cazul în care luaţi în considerare amniocenteza, CVS sau PUBS, discutaţi implicaţiile acestora atât în familie, cât şi cu medicul dumneavoastră. Doctorii nu vă pot spune dacă ar trebui să acceptaţi sau să respingeţi un copil cu o anumită boală. Ar fi indicat să luaţi o decizie care să fie în concordanţă cu standardele dumneavoastră morale.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *