Corbul – prezice catastrofele naturii

corb

Din pricina culorii sale de un negru intens și a faptului că se hrănește cu cadavre, corbul este asociat cu moartea și cu lumea cealaltă. El prezice moartea și catastrofe ale naturii. Penajul său a fost alb la origine, dar Noe l-a blestemat să devină negru. Îl trimise afară din arcă să afle dacă se putea vedea undeva un petec de pământ, el însă a întârziat să se întoarcă deoarece dorea să mănânce numeroasele cadavre provocate de potop.

Corbul își clocește ouăle în cea mai friguroasă lună a anului, și anume în februarie. Nu are voie să bea apă de izvor, nici de râu deoarece a refuzat să participe la curățarea râurilor împreună cu celelalte păsări după facerea lumii.

Corbul nu este prezent întotdeauna negativ. Uneori este asemănat cu vulturul: zborul corbului nu cunoaște granițe, nici măcar între lumea noastră și cealaltă.

Rareori corbul este descris și ca o pasăre sacră, el are desenată o cruce în cerul gurii, deoarece l-a hrănit pe Sfântul Ilie. În acest caz împușcarea unui corb este un păcat mare. Cel care ucide un corb, va zace vreme de un an. Moartea corbului produce grindină. Dacă i se iau puii, nu va mai fi recoltă de cereale.

Articol etichetat cu:

Ganduri si impresii pentru "Corbul – prezice catastrofele naturii":

  1. Jorjette C 2015bertt

Care este gandul tau?