Copilul are nevoie de creme, loţiuni şi uleiuri?

Are nou-născutul nevoie de toate aceste lucruri moderne cu care tindem să ne obişnuim din ce în ce mai mult? Copilul are nevoie de toxine? Îi fac bine, sau ne gândim doar la comoditatea noastră de mame?

Lapte praf pentru nou-nascut

laptele praf pentru nou născuţi este în general, un lichid preparat sau un concentrat si este în regula atâta timp cât ati decis sa va hraniti copilul cu biberonul. Mostrele sunt bune sa fie la îndemâna si au un termen de valabilitate îndelungat.

Daca alegeti sa folositi o formula instant, retineti ca varianta praf este mai economica decât cea lichida. Interesati-va la supermarket să vedeţi care sunt cele mai bune din punct de vedere calitate-pret. Nu exista diferente semnificative din punct de vedere medical între produsele comerciale principale existente în momentul de fata pe piata. De preferat este alăptarea la sân,însă fiecare mamă decide, în funcţie de problemele apărute pe parcurs.

Lotiuni, creme si uleiuri pentru nou născut

Folositi-le pe pielea dumneavoastra proprie daca doriti, dar bebelusi nu au nevoie de astfel de produse. Nu se recomandă folosirea de rutina la copii a niciunui preparat pentru piele.

Pudra pentru nou născuţi

Pudrele pentru copii sunt folosite de sute de ani pentru a mentine uscat funduletul unui copil, dar cea mai buna metoda este sa-l uscati. Imediat ce copilul urineaza, efectele pudrei dispar. Daca alegeti totusi sa folositi pudra, puneti mai întâi pudra în mâinile dumneavoastra si abia apoi aplicati-o pe funduleţul copilului. Daca pudrati direct din recipient pe fundul copilului puteti crea un nor de pudra pe care copilul sa îl inhaleze.

Betisoare cu vata pentru nou născuti

Betisoarele pot fi folosite pentru dezinfectarea cu alcool a ombilicului, dar nu ar trebui sa fie niciodata folosite pentru a curata partea interna a urechilor unui copil. Ceara este produsa în urechea copilului cu un scop. De obicei, devine o problema doar atunci când este împinsa mai adânc în canalul auditiv prin intermediul unui betisor. Parintii  sunt sfătuiţi sa nu bage nimic mai mic decât cotul lor în urechea copiilor 🙂 .

Vitamine pentru nou născuţi

Toate formulele de lapte praf pentru bebelusi sunt suplimentate cu vitaminele necesare cresterii si dezvoltarii copilului. Bebelusii care sunt alaptati nu au nevoie decât de suplimente de vitamina D.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *