Polen crud în bucataria fara foc – proprietati si beneficii

Ca produs apicol, polenul se prezintă sub formă de granule. Acesta se foloseşte ca hrană a puietului de albine, ca prezenţă în mierea de albine, indicându-i originea şi definindu-i calitatea, şi ca hrană pentru om, în special în preparatele bucătăriei fără foc. Se consuma polen crud pentru proprietatile si beneficiile sale asupra organismului.

Polenul crud cuprinde toate substanţele necesare vieţii: proteine, aminoacizi, enzime, tiamină, ribofavină, piridoxină, acid pantotenic şi nicotinic, potasiu, magneziu, calciu, fier, siliciu, fosfor, glucide, minerale, vitamine, grăsimi, arome, substanţe hormonale şi apă.

Este cunoscut şi faptul că din cei 22 de aminoacizi de care are nevoie omul, 20 sunt prezenţi în polen. Din 100g de polen crud se obţine aceeaşi cantitate de aminoacizi ca din 1/2 kg carne de vită sau din 7 ouă de găină. Aşadar, cu 30g de polen crud (2 linguri rase sau 6 linguriţe) se poate acoperi necesarul de aminoacizi pentru o persoană adultă pe zi.

Prin tratarea termică, polenul îşi pierde toate calităţile. În concluzie, el poate fi folosit crud la calitatea sa maximă în bucătăria fără foc şi în tratarea diferitelor afecțiuni.

Consuma polen crud – proprietati și efecte asupra organismului

Astfel, polenul de salcâm este calmant. Polenul de salcâm dulce favorizează circulaţia venoasă şi arterială, descongestionează ficatul şi prostata. Polenul de castan decorativ acţionează în tulburările circulatorii venoase. Polenul de rapiţă are afecţiune favorabilă în ulcerele varicoase. Polenul de păpădie este diuretic, depurativ şi uşor laxativ. Polenul de măr este fortifiant general şi acţionază benefic asupra miocardului. Polenul de mur este tonic general şi antidiareic.

Polenul de salcâm galben japonez, prin prezenţa rutinului, are afecţiune foarte eficace asupra rezistenţei capilare, protejează organismul contra hemoragiilor, micşorează timpul de coagulare a sângelui, întăreşte contracţiile inimii şi îi reglează ritmul.

Polenul de salvie acţionează benefic asupra funcţiilor digestive şi intestinale, contribuie substanţial la reglarea menstrelor şi este un bun diuretic. Polenul de cimbrişor activează circulaţia, este tonic, pectoral, antiseptic şi uşor afrodisiac; polenul de tei este calmant şi sedativ.

Marele secret al polenului este cel al plantelor pe care natura ni le-a pus la dispoziţie ca un dar divin, pentru a vindeca multe din numeroasele boli de care suferă omenirea în momentul actual.

S-a constatat că orice tip de polen crud are o bună influenţă asupra funcţiilor digestive şi intestinale, redă pofta de mâncare, combate nevrozele, neurastenia, prostata, diabetul, stările de slăbiciune, depresie şi redă virilitatea.

Bogăţia compoziţiei polenului joacă un rol important în nominalizarea funcţiilor corpului uman, al osificării şi al formării elementelor figurative ale sângelui. Nu există nici un element dietetic care să-l egaleze.

De mare importanţă este consumarea polenului în timpul sarcinii în amestec cu miere (30 g polen crud şi 60g miere de albine), care asigură un aport mare de acizi aminaţi esenţiali şi neesenţiali necesari sintezei proteinelor, monozaharide (fructoză şi glucoză), zaharuri uşor asimilabile, săruri minerale. Acest tratament este bine să se înceapă din luna a cincea de sarcină.

Administrat în hepatite cronice şi în ciroze incipiente sau avansate, câte o linguriţă şi jumătate de polen crud de 2 ori pe zi, înainte de masă, adăugat în miere, a dat rezultate foarte bune, mai ales dacă regimul alimentar a fost de hrană naturală. Consumul de polen crud ajută şi în tratarea ulcerului gastric, gastritei, cancerului gastric, stenozei esofagiene sau a pilorului. Are efect binefăcător la nivelul oricărui organism în formare, furnizând vitaminele şi elementele necesare acestuia, exercitând o mare influenţă asupra dezvoltării creierului.

Care este gandul tau?