Consuma castraveti pentru o mai buna detoxifiere a organismului

Castravetele este un tip de pepene si provine din aceeasi familie ca si pepenele verde si dovlecelul. Are o forma cilindrica, iar lungimea variaza in functie de soi. Coaja castravetelui este asemanatoare cu cea a pepenelui verde si variaza de la verde la alb. In interior, pulpa foarte suculenta, este de un verde pal.

Castravetele este o planta tropicala, insa este usor accesibila in cea mai mare parte a lumii. In cele mai multe culturi, castravetele este folosit pentru muraturi.

Castravetele – Calitati nutritive

Castravetele are o cantitate impresionanta de apa (aproximativ 96%) care este in mod natural distilata, ceea ce o face superioara fata de apa obisnuita. Coaja de castravete contine un procent ridicat de vitamina A, deci nu trebuie indepartata.

Castravetele contine minerale alcaline si este o sursa excelenta de vitamina C si A (antioxidanti), acid folic, mangan, molibden, potasiu, sulf, cantitati mai mici din complexul de vitamine B, sodiu, calciu si fosfor.

Dupa cum se stie, multe persoane folosesc feliile de castraveti pentru ochi. S-a constatat ca acidul cafeic prezent in aceasta leguma ajuta la prevenirea retentiei de apa si atunci cand este aplicat local, ajuta la reducerea cearcanelor si a ochilor umflati.

Beneficii pentru sanatate ale consumului de castraveti

Cei mai multi oameni nu sunt constienti de imensele beneficii asupra sanatatii a consumului de castravete si ar evita consumul acestuia atunci cand este posibil. Castravetele proaspat ar putea uneori avea un gust fad pentru unii, insa calitatile de reducere a starii de sete si de racire a organismului sunt de netrecut cu vederea.  Mai mult, castravetele actioneaza ca un antioxidant atunci cand este consumat impreuna cu alimente prajite sau preparate pe gratar.salata de castraveti

Iata o lista cu o parte din beneficiile pentru sanatate a castravetelui:

  1. Aciditate: Alcalinitatea mineralelor din sucul de castraveti ajuta efectiv la reglarea Ph-ului sanguin, neutralizand astfel aciditatea. Sucul de castraveti este un calmant natural in tratamentul ulcerelor gastrice si duodenale.
  2. Tensiune arteriala: Ca si sucul de telina, cel de castravete poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale datorita mineralelor si a sodiului.
  3. Tesuturi conjunctive: Excelenta sursa de siliciu, castravetele contribuie la dezvoltarea normala a tesuturilor conjunctive din corpul nostru – oase, muschi, cartilaje, ligamente si tendoane.
  4. Efect de racire: Pe timp de canicula, bea un pahar de suc de castraveti cu telina deoarece ajuta la normalizarea temperaturii corpului.
  5. Diuretic: Sucul de castraveti este un excelent diuretic, eliminand toxinele prin urinare. Acest lucru ajuta la dizolvarea pietrelor la rinichi.
  6. Febra: Sucul de castraveti este bautura perfecta care lupta impotriva febrei.
  7. Inflamatii: Castravetele ajuta la eliminarea acidului uric care cauzeaza inflamarea articulatiilor. Atunci cand se consuma castravete in mod regulat, el curata toxinele acumulate la nivelul articulatiilor. Pot aparea dureri deoarece se elimina acidul uric. Aceasta inseamna ca ajuta si in cazul altor conditii inflamatorii, cum ar fi artrita, astmul si guta.
  8. Cresterea parului: Continutul de siliciu si sulf din sucul de castraveti il face deosebit de util in stimularea cresterii parului. Bea suc de castraveti cu morcov, salata sau in amestec cu suc de spanac.
  9. Cearcane: Unele persoane se trezesc dimineata cu cearcane, probabil datorita retentiei de apa in organism sau din lipsa somnului. Pentru a reduce vizibil cearcanele, se pun pe ochi 2 felii de castravete timp de 10 minute.
  10. Afectiuni ale pielii: Cantitatea mare de vitamina C si antioxidanti din castravete il fac un ingredient important in multe creme de frumusete ce trateaza eczeme, psoriazis, acnee, etc.
  11. Arsuri solare: Atunci cand stai prea mult in soare si apar arsuri la nivelul pielii, foloseste suc de castraveti direct pe zona afectata, oferind astfel un efect de racorire, dar si de vindecare.
  12. Retentie de apa: Sucul de castraveti restabileste nivelul de hidratare a celulelor organismului, reducand astfel retentia de apa.

castravetele - suc de castraveti

Sfaturi de consum

Alege castravetii care sunt de un verde inchis la culoare si fermi la atingere. Evita-i pe cei galbui si vestejiti. Castravetii mai subtiri au de obicei mai putine seminte fata de cei mai grosi.

Pentru a pastra prospetimea castravetilor, pastreaza-i in frigider. Castravetii feliati trebuie pastrati in frigider intr-un vas etans si consumati intr-o zi, maxim doua.

Pentru a beneficia la maxim de calitatile castravetilor, consuma-i in stare proaspata, cruzi, in salate sau sub forma de suc!

Sa ne citim si data viitoare mai sanatosi sa fim!

Articol etichetat cu:, , , , ,

Ganduri si impresii pentru "Consuma castraveti pentru o mai buna detoxifiere a organismului":

Care este gandul tau?