Ciresul negru sau amar – beneficii pentru sanatate si utilizari

Ciresul negru (Prunus serotina) – cireșul amar sau cireșul sălbatic este un copac sacru druid. Așchiile de lemn sau scoarța erau arse în timpul festivalelor celtice. Ceaiul din scoarța de copac este folosit pentru a curăța gâtlejele cântăreților și pentru oratori, în timp ce pulberea de fructe era folosită pentru a îmbunătăți pofta de mâncare.

Ciresul negru sau salbatic – Beneficii pentru sanatate

Ciresele negre ofera corpului o serie de vitamine importante si antioxidanti. Adaugarea cireselor negre si a sucului de cirese negre in dieta zilnica are un efect benefic asupra intregului organism.

Un alt beneficiu al cireșelor negre este capacitatea lor de a reduce la minimum inflamația. Cireșele își fac culoarea roșie dintr-un compus numit antocianină. Aceste substante sunt folosite de organism pentru a reduce la minimum inflamația. Aceasta o afecțiune care este în mod obișnuit rezultatul unui răspuns al sistemului imunitar la anumite probleme cum ar fi alergiile și infecțiile. Consumarea cireșelor negre în mod regulat ajuta la scaderea inflamației sau chiar la tratarea ei.

Artrita este cauzată de acumularea și cristalizarea acidului uric în articulații, cauzând dureri imense. Persoanele care au un nivel ridicat de uree în sângele lor sunt expuse riscului de atac de gută. Cercetările au demonstrat că sucul de cireș negru este eficient în ameliorarea durerii artritei. Acest lucru se datorează faptului că compușii antociani ajuta la ruperea cristalelor care se formează în articulații și care provoacă durere. Mananca 200g de cireșe negre zilnic pentru o perioadă de 2 săptămâni pentru a evita atacurile, prin reducerea acidului uric din corp.

Cireșele negre conțin cantități semnificative de melatonină, un antioxidant puternic care este produs în glanda pineală a creierului și ajută la reglarea tiparelor de somn naturale. Deoarece cireșele negre conțin mai multă melatonină decât cea produsă în mod normal de organism, este eficientă în combaterea insomniei și a depresiei. Consumand 30 ml de suc concentrat de cireș negru cu o oră înainte de somn, ajută la calmarea minții și facilitează somnul liniștit.

Ciresele negre – Beneficii pentru inima

Cireșele negre sunt benefice și pentru inima. Acestea oferă protecție împotriva deteriorării pereților arteriali. Melatonina prezentă în cireșele negre reduce riscul de accident vascular cerebral și boli de inimă prin scăderea nivelului de lipide din sânge. Componenții de antocianină acționează de asemenea ca agenți de protecție împotriva bolilor de inimă.

Părți folosite de la ciresul negru: fructe, scoarța și lemnul

Utilizări magice: (lemnul și sucul de fructe) – pentru creativitate, vindecare, pentru a atrage dragostea; sucul este folosit ca substitut pentru sânge în rețetele vechi.

Ciresul negru in aromaterapie: nervin (actioneaza sedativ asupra sistemului nervos), antispastic.ciresul-negru

 


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Un răspuns la „Ciresul negru sau amar – beneficii pentru sanatate si utilizari”

  1. gasiti ciresi amar altoi la o pepiniera din botosani. http://www.pomifructiferibt.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *