Cine sunt Eu? Intrebarea de start a psihologiei!

cine sunt eu psihologie

Cine sunt eu – aceasta este une dintre marile intrebari filosofice la care cei mai multi dintre noi inca ii cauta un raspuns. Mari filosofi, oameni celebri au incercat sa ne ofere raspunsul lor ca o forma de inspiratie, cu toate acestea, este o intrebare personala ce isi gaseste raspunsul doar in tine.

Cine sunt eu – o mare tema psihlogica dezatuta de psihologie care incearca sa patrunda in interiorul fiecaruia pentru a-l ajuta sa se descopere pe sine, numai ca intrebarea nu poate face mare lucru daca in fiecare individ aceasta nu declanseaza si o anumita actiune interioara care sa duca la descoperirea unui raspuns concret.

Foloseste aceasta intrebare Cine sunt eu pentru a te descoperi pe tine dinspre interior spre exterior, pentru a-ti reaminti astfel care este scopul vietii tale. Intrebarea Cine sunt eu poate fi un start atata timp cat este sustinuta de un nivel intens de autodezoltare personala. Ceea ce conteaza de fapt este punctul in care esti constient de cine esti tu, moment in care poti sa pastrezi acea stare de autenticitate personala.

Cine sunt eu? Deci – cine esti tu?

“Cea mai mare teamă a noastră este nu faptul că suntem nepotriviţi, ci este faptul că suntem puternici peste măsură. Ne întrebăm adeseori “Cine sunt eu de sunt aşa inteligent, minunat, talentat şi fabulos?
Dimpotrivã, cine eşti tu să nu fii? Ne-am născut pentru a face cunoscută gloria Domnului dinăuntrul nostru.
Şi dacă noi lăsăm lumina noastră interioară să strălucească, în mod inconştient oferim şi altor oameni îngăduirea să facă la fel.”

În această seară am văzut filmul ” Akeelah and the Bee “, ocazie cu care am întâlnit acest citat pe care am vrut să-l postez aici. Poate pentru unii are vreo relevanţă – pentru mine are…Este o foarte buna tema de reflectare interioara.

Putem totusi sa trecem si mai departe de aceasta intrebare filosofica la una si mai profunda, pe care o las ca tema pentru acasa: Cine suntem noi?


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

2 răspunsuri la „Cine sunt Eu? Intrebarea de start a psihologiei!”

  1. Foarte frumos.. Pacat ca e Christian Rock. Muzica asta parca il “iubeste” prea mult pe Iisus. Versurile sunt efectiv prea mult. Il iubesc si eu pe Dumnezeu, da nu in felul asta. (poate oi fi eu mai ciudat)

    1. Cam aşa e, mie însă îmi place melodia pentru că pune accent pe “who am I”. Am observat că este o melodie mai mult dedicată lui Iisus, dar nu m-a deranjat pentru că este foarte frumoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *