Fals: Charlie Chaplin, telefonul mobil şi călătoria în timp

Zarvă mare, deranj mare! Ce caută în 1928 cineva care vorbeşte la telefonul mobil? După ce plin de spaimă m-am hotărât să văd şi eu vestitul video, am rămas oarecum stânjenit pentru că mi se pare şi incredibil dar totuşi şi înspăimântător în acelaşi timp.

charlie chaplin telefon mobil calatorie in timp

După cum se poate vedea, persoana chiar vorbeşte la un dispozitiv (hai să nu îi spunem mobil). Totuşi pentru a lansa o teorie trebuie să ţii cont de faptele concrete. În descoperirea unei teorii, observăm faptele concrete, asupra cărora voi aplica Briciul lui Occam.

  1. Avem un dispozitiv de comunicare, un om folosindu-l, acesta comunică cu cineva, deci transmite un mesaj. În video suntem în anul 1928, deci cu mult înaintea inventării telefonului mobil, şi totuşi nu excludem posibilitatea existenţei unui telefon mobil atunci. Întrebarea fiind, de unde semnal full atunci, când azi cu atâtea antene ai probleme cu semnalul? Este posibil să fi existat acest dispozitiv atunci în cadrul serviciilor “foarte secrete” şi speciale.
  2. Poate un om reuşeşte să se întoarcă în timp (deşi nu ştim, dar vom şti cât de curând), însă să comunice în timp, este absolut imposibil. Toate teoriile despre călătoria în timp spun clar că subiectul implicat în călătorie este independent de realitatea, timpul, din care pleacă. Pentru el universul, realitatea concretă, se limitează la momentul prezent, deci călătoria în timp modifică timpul prezent pentru cineva. Totuşi teoria cade pentru că dispozitivul de comunicaţie nu avea cum să transmită în viitor! Defapt el nu avea cum să funcţioneze în trecut!

Aşadar, cum Briciul lui Occam ne ajută mai mereu, pentru moment teoria ce o văd eu clară şi sigură este că o persoană, poate un agent gen Archie din serialul SF Depozitul 13, era în locul respectiv, cu un scop la fel de secret şi de ciudat ca şi dispozitivul cu care comunica cu o eventuală bază, locaţie de altfel secretă. Şe ştie oricum că serviciile secrete (nu armata) deţin tehnologii cu peste 50 de ani înaintea celei deja general uzitate. Întreb aşadar, ce minuni mai au cei din această organizaţie secretă în zilele noastre? Cu peste 80 de ani în urmă aveam telefoane mobile, azi probabil se teleportează!

Eu cred că mai degrabă ne-am pune toţi talentul în scopul comun, să aflăm despre acest posibil om ce trăia în acele vremuri, cine e, ce făcea acolo, cu cine vorbea!?

Ştie cineva să citească pe buze, să aflăm ce spunea la telefon?


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

14 răspunsuri la „Fals: Charlie Chaplin, telefonul mobil şi călătoria în timp”

  1. Avatar derscanu
    derscanu

    @Cristescu Bogdan
    Sa ma ajute? Poate ca nu cu prea multe, desi orice informatie poate fi valoroasa la un anumit moment-dat.

  2. Avatar derscanu
    derscanu

    Si de ce nu s-ar putea trimite un semnal in timp? Cine spune asta? Stiinta moderna? Ei bine, stiinta moderna de azi va fi stiinta invechita de maine, asta e cert.
    Inca nu s-a dovedit daca o calatorie in timp este posibila, dar nici contrariul.
    Teleportarea este posibila? Ei bine, daca teleportarea este posibila si calatoria in timp este (fara a ne lega de eventuale implicatii, complicatii, paradoxuri).
    Acum, eu nu sustin ca poza respectiva indica un telefon mobil, nici macar nu vad bine imaginea. Dar, trebuie sa intelegem ca orice este posibil, aproape orice, desigur.

  3. Avatar Eu_pseudonim
    Eu_pseudonim

    As fi crezut ca este un dispozitiv emisie-receptie militare…

    1. Este un dispozitiv, şi ceea ce este sigur este că nefiind consemnată existenţa sa în vremea aceea, era un dispozitiv secret folosit de o persoană secreta într-o situaţie secretă, ce primise ordine de la o societate secretă … toate sunt secrete, adică informaţii ce nu sunt făcute publice, în nici un caz informaţii care nu există. De asta acea persoană a existat doar că nu i s-a făcut publică existenţa, nici a ei, nici a activităţii, nici a celor care o conduceau.

  4. Alexey, felicitări pentru informaţii. Presupusa mea bănuială se pare că este câtuşi de puţin şi realistă, defapt mult mai realistă şi mai clară decât cea cu călătoria în timp.

    Ai putea te rog să confirmi informaţiile ce le-ai oferi cu ceva documentaţii notate pe internet? Adică ai tras concluziile dar pentru cei care tot mai cred în ideea mediatizată în presă, TV şi online, cum că era un călător în timp, să îi luminăm cu ceva concret?

    Apropo, ai idee cam ce organizaţii secrete activau în 1928?

    Numai bine!

  5. Primul telefon mobil lansat pe piata a fost in 1973, putini stiu ca un secret
    de stat se divulga dupa minim 50 de ani daca se face un calcul 1973 – 50 = 1923, deci
    e foarte probabil ca in 1928 deja sa fi existat ceea ce noi numim acum telefon mobil, dar
    unii o sa zica bine dar cum fuctiona pentru ca primu satelit a fost lansat in 1957 de URSS
    aici e un mister….DAR in 1924 compania Siemes a realizat un dispozitiv (Siemens 1924 hearing aid)
    ceea ce putea fi dezvoltat in numai 4 ani la un dispozitiv care sa fi functionat fara fir ceva gen
    Walkie Talkie care a aparut pe piata in 1940 facut de o echipa de ingineri de la compania Galvin
    Manufacturing (precursoarea companiei multinationale Motorola) probabil mai devreme pentru anumite persoane si este foarte probabil ca in 1928 aceea femeie sa fi avut un astfel de mecanism si foarte probabil sa fi fost o
    persoana foarte importanta sau poate vreun agent secret asa ca dragii mei TERMINATI CU PROSTIA ASTA GEN: CALATORIE
    IN TIMP pe bune trebuie sa fi retardat sa crezi in CALATORIE IN TIMP.

  6. Tanti zice: Ione, vezi ca am luat hartie igienica ma! Ti-am lasat bani pe frigider (ups, nu existau frigidere!) pe masuta de cafea. Du-te tu si cumpara lapte. Da ma! Eu sunt intr-un film acuma! Taci ma c-o sa se vorbeasca despre mine peste 80 de ani! Hai, fugi si ia lapte!

  7. Andrei, şi cine spui tu că a trucat acest film din 1928? Regizorul lui Charlie Chaplin? De unde ştiau ei atunci de telefon mobil?

    Las-o moartă, dacă tu nu crezi nu înseamnă că este şi justificată “credinţa” asta a ta. Justifică, căci e uşor să negi aşa ca să ai şi tu o postură…

  8. Astea sunt minciuni puse de mincinosi,pai dacă avea telefon in 1928 eu in 1985 aveam avion si racheta

  9. 1928 telefon mobil,voi nu vedeţi ca ii trucata imaginea,eu nu cred in prosti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *