Cele mai des folosite injuraturi haioase

injuraturi haioase manca v ar raiul

Mă întreb oare dacă există cineva (mai puţin copiii cu vârste mici) care să nu fi înjurat măcar o singură dată în viaţa lui. Îmi amintesc cu plăcere copilăria, şi anume faptul că de faţă cu mine nu se vorbea urât (nu se vorbea nici dacă nu eram de faţă pentru că părinţii mei se obişnuiseră cu un vocabular plăcut şi respectuos), nu se folosea nici măcar cuvântul “diavol”, să nu vorbim de înjurături sau cuvinte urâte. Mama şi astăzi dacă este supărată sau nervoasă, înjură frumos “pitpalacul măsii” – e o înjurătură care nu afectează pe nimeni cu nimic si care face parte din categoria injuraturi haioase..

Am observat în zona în care ne-am mutat, oamenii înjură şi bleasteamă foarte des şi au ajuns să facă acest lucru inconştient – vorbeşte gura fără ei, neştiind cât de mult rău fac celor din jur prin acele mici fraze răutăcioase, pline de energie negativă.

injuraturi haioase manca-v-ar raiulDe câteva zile, am început să mă gândesc la câteva injuraturi haioase şi blesteme “frumoase” sau hazlii sa le spunem asa, cu care să le înlocuim pe cele vechi şi răutăcioase, pline de ură. Am plecat de la un exemplu, şi anume cel al Părintelui Cleopa care le spunea celor ce veneau în vizită : “Mânca-v-ar raiul!”

Injuraturi haioase spuse cu zambetul pe buze

Exemple de injuraturi haioase şi, zic eu, mai  “armonioase”, cizelate, pentru oricine : “umpleate-ai de sănătate”,”umpleate-ai de bani”, “bătute-ar vântul când ţi-e cald”, “umpleate-ar frumuseţea”, “bată-te norocul să te bată”, “trăsnite-ar veselia”, “dar-ar dragostea în tine”,”nimerite-ar Cupidon”, “mai du-te-n fericirea mea”, “băgaţi-aş cheful în tine”, “râzi ca musca la perdea”, “râzi ca brânza-n farfurie”, “scuipate-ar mâţele”, “să te coci la cur precum merele în prun”,”băgate-aş în rai să te bag”.

Vă aştept şi pe voi cu idei de înjurături şi blesteme care nu fac rău, ci din contră vin cu o notă de optimism si bunatate. Sa fiti fericiti!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

12 răspunsuri la „Cele mai des folosite injuraturi haioase”

  1. Pai draga mea , daca nu si-ar baga dumnezo p**a-n ceva , cine ar mai injura pe pamantu asta ? .
    Si daca toti am fii buni am fi un pamant de bulangii si credinciosi , satana s-ar plictisii , si ar venii sfarsitu lumi , si oameni nu s-ar mai f**e , s-ar ruga la dumnezo in fiecare zii asa de-a p**a , Si intrebarea ” Care este gandul tau ? ” : Ti-as baga p**a-n gat pana ti-ar sarii mucii prin vene 😉

    Un administrator a cenzurat acest comentariu! Pe viitor, abtineti-va daca nu stiti sa injurati frumos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *