Cum scap de insolatie – Ce putem face contra arsurilor solare

Dacă nu aţi fost destul de prevăzători cu expunerea la soare, probabil că veţi avea de suferit din cauza razelor acestuia. Nu le trataţi cu indiferenţă, acţionaţi imediat pentru că altfel vă puteţi trezi cu arsuri şi mai grave. Daca ati fost atinsi de insolatie, atunci e nevoie sa luati masuri si sa aplicati ceva pe piele pentru a diminua disconfortul creat.

Dacă situaţia nu este totuşi gravă, folosiţi metodele tradiţionale, care oferă numerose remedii  pentru calmarea durerilor şi evitarea inflamaţiilor.

Remedii naturiste pentru insolatie

Remedii naturiste pentru insolatie arsuri solare

Oţetul de mere este  remediul popular cel mai cunoscut pentru arsurile solare. Aplicaţi comprese îmbibate cu oţet pe porţiunile de piele afectate.

Acidul tanic conţinut de ceaiuri reduce inflamaţia şi edemele pielii. Dacă aveţi arsuri pe porţiuni mici, aplicaţi pliculeţe de ceai negru umezite pe zonele respective.

Uleiul de levănţică are marele avantaj de a calma durerile şi de a preveni beşicile. Dacă amestecaţi 3-4 picături de ulei cu un gel de aloe, reţeta este gata pentru aplicare. În plus, beţi multe lichide şi nu mai mergeţi la plajă un timp.

Cartoful crud

cartoful tratament insolatieUnul dintre cele mai bune si mai simple cai de atac pentru eliminarea insolatiei este cartoful. Acesta este foarte bun si pentru albirea pielii, astfel functioneaza foarte bine in tratarea arsurilor solare, dar si in eliminarea bronzului. Cartoful poate fi folosit in cazul pentru cearcane, cicatrici, acnee, pete și in cazul arsurilor de sudura (se taie 2 felii ce cartof si se pun pe ochi).

Papaya si ananasul

Aceste fructe sunt racoritoare, si, fiind bogate in acizi alfa-hidroxi, sunt foarte perfecte pentru a reduce arsura, a elimina bronzul si pentru a reduce petele (chiar si cele care apar din cauza varstei).

Produsele lactate

produse lactate pentru arsuri solareLaptele, laptele batut, smantana, iaurtul, untul de casa – toate sunt uimitoare in caz de insolatie si ajuta la calmarea durerii. Va masati pe piele cu acestea si va veti simti in scurt timp mult mai bine.

Gelul de aloe vera ajuta foarte bine la regenerarea pielii, deci este foarte indicat pentru piele. Nu numai ca ajuta la vindecare, dar intinereste tesutul.

Crema de propolis ajuta si ea la vindecare in caz de arsuri solare. Cea mai buna creama de propolis este cea preparata in casa.

 

Articol etichetat cu:, , ,

Ganduri si impresii pentru "Cum scap de insolatie – Ce putem face contra arsurilor solare":

Care este gandul tau?