11 Remedii naturale pentru insolație – cum scapi de arsurile solare

Cum scap de insolatie ce pot sa fac sa scap de arsurile solare

Dacă nu aţi fost destul de prevăzători cu expunerea la soare, probabil că veţi avea de suferit din cauza razelor acestuia. Nu trataţi arsurile solare cu indiferenţă, acţionaţi imediat pentru că altfel vă puteţi trezi cu arsuri şi mai grave. Daca ati fost atinsi de insolatie, atunci e nevoie sa luati masuri si sa aplicati ceva pe piele pentru a diminua disconfortul creat.

Dacă situaţia nu este totuşi gravă, folosiţi metodele tradiţionale, care oferă numeroase remedii naturale pentru calmarea durerilor şi evitarea inflamaţiilor.

Remedii naturiste pentru insolație

arsuri solare

Oţetul de mere este cel mai cunoscut remediu popular pentru arsurile solare. Aplicaţi comprese îmbibate cu oţet pe porţiunile de piele afectate. Otetul calmeaza pielea, echilibreaza pH-ul acesteia, evitand astfel inflamatiile.

Faceți un duș sau o baie rece pentru a vă răcori pielea arsă de soare. Adăugați o cană de oțet de cidru de mere în apa de baie pentru a ajuta la echilibrarea pH-ului pielii arse de soare și pentru a grabi vindecarea.

Acidul tanic conţinut de ceaiuri reduce inflamaţia şi edemele pielii. Dacă aveţi arsuri pe porţiuni mici, aplicaţi pliculeţe de ceai negru umezite pe zonele respective.

Uleiul de lavanda are marele avantaj de a calma durerile şi de a preveni beşicile. Dacă amestecaţi 3-4 picături de ulei cu un gel de aloe, reţeta este gata pentru aplicare. În plus, beţi multe lichide şi nu mai mergeţi la plajă un timp.

Uleiul esential de menta este racoritor si are un efect de calmare. Aplicat direct pe piele, racoreste si scade temperatura corpului. Folosind ulei esential de menta pentru insolatie, vei scapa aproape instantaneu de mancarimile ce apar la nivelul pielii.

Cartoful crud – remediu natural pentru insolatie

cartoful tratament insolatie

Unul dintre cele mai bune si mai simple cai de atac pentru eliminarea insolatiei este cartoful. Acesta este foarte bun si pentru albirea pielii, astfel functioneaza foarte bine in tratarea arsurilor solare, dar si in eliminarea bronzului. Cartoful mai poate fi folosit pentru cearcane, cicatrici, acnee, pete și in cazul arsurilor de sudura (se taie 2 felii ce cartof si se pun pe ochi).

Daca insolatia a afectat o parte mare a corpului, cartoful se da pe razatoarea mica. Se scurge sucul de cartof crud si se aplica cu ajutorul unor comprese.

Papaya și ananasul

Remedii naturiste pentru insolatie arsuri solare

Aceste fructe sunt racoritoare, si, fiind bogate in acizi alfa-hidroxi, sunt recomandate pentru a reduce arsurile, a elimina bronzul si pentru a reduce petele (chiar si cele care apar din cauza varstei). Pentru a aplicare mai intensa, se foloseste sucul de papaya si ananas. Acestea se pot combina.

Castraveții ajută în caz de insolație

Castraveții au proprietăți antioxidante naturale și analgezice (amelioreaza durerea). Castraveții tinuti in frigider se amestecă într-un blender sau se dau pe razatoarea mica pentru a crea o pastă ce se aplică pe zonele afectate de arsuri, inclusiv pe fața. Castravetele poate fi, de asemenea, folosit pentru exfolierea pielii în urma unei arsuri solare.

Cum scapi de arsuri solare cu ajutorul produselor lactate

produse lactate pentru arsuri solare

Laptele, laptele batut, smantana, iaurtul, untul de casa – toate sunt uimitoare in caz de insolatie si ajuta la calmarea durerii. Va masati pe piele cu oricare dintre acestea si va veti simti in scurt timp mult mai bine.

Laptele contine proteine si vitamine care racesc pielea si grabesc procesul de vindecare. Durerea provocata de arsurile solare nu se datoreaza afectarii profunde, ci a pielii de suprafata. Laptele contine vitamina A si D, grasimi, aminoacizi, acid lactic si proteine. Vitaminele ajuta la vindecare, in timp ce acidul lactic curata pielea de celulele moarte.

Durerile cauzate de arsurile solare si inflamatiile pielii se trateaza diferit de durerile provocate de intepaturile insectelor sau aparute din alte cauze. Eficienta este obtinuta in acest caz prin aplicarea de comprese reci.

O compresa rece elimina caldura din corp si ajuta la calmarea inflamatiei dureroase. O compresa cu lapte rece calmeaza pielea, in timp ce proteinele din lapte ajuta la repararea tesutului inflamat.

Puneti niste lapte intr-un bol. Imbibati un material pe care urmeaza sa-l folositi pe post de compresa. Bolul cu lapte in care s-a bagat carpa la inmuiat se baga in frigider sau in congelator pentru cateva minute bune. Cand s-au racit suficient, se aplica laptele pe corp cu ajutorul compresei reci. Nu frecati pielea!

Alte remedii naturale care te ajută să scapi de insolație

Gelul de aloe vera ajută foarte bine la regenerarea pielii, deci este foarte indicat pentru piele. Nu numai că ajută la vindecare, dar intinerește țesutul pielii.

Crema de propolis ajută și ea la vindecare în caz de arsuri solare. Cea mai bună cremă de propolis este cea preparată în casă.

Resurse:


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Un răspuns la „11 Remedii naturale pentru insolație – cum scapi de arsurile solare”

  1. Recomand contra arsurilor solare dar și de orice fel, gelul de Aloe Vera. Ajută la refacerea pielii, grăbind miraculos cicatrizarea ori elimină foarte repede petele de pe pielea arsă de soare.

    Pentru tratamentul cu gel de Aloe Vera se folosesc frunze proaspete. Se taie o frunză medie, pe lățime și se tamponează cu partea cu gel pe zona afectată, se stoarce spre final până nu mai rămâne gel ci doar materia verde. Se repetă până termini toată frunza. Chiar după 15 min vezi cum pielea se reface.

    În cazuri mai grave de arsuri, se pot bandaja zonele respective. Se taie frunza pe lățime și se pune cu gelul pe piele, apoi se bandajează cu fașă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *